Antreprenorul general al Rompetrol, Rominserv, va realiza pana in 2013 proiectul de alimentare cu apa potabila a patru comune din judetul Prahova, valoarea acestuia fiind de aproximativ 4 milioane de dolari.
Rominserv a castigat licitatia publica organizata de Consiliile Locale ale localitatilor Brebu, Alunis, Varbilau si Slanic din juderul Prahova, potrivit unui comunicat de presa emis de companie.

“Prin castigarea acestor licitatii, Rominserv isi extinde serviciile in noi domenii de activitate, precum cele de infrastructura, unde este necesara experienta implementarii unor proiecte «la cheie», pe care compania le desfasoara de peste noua ani in cadrul celor doua rafinarii, Petromidia si Vega, in calitate de antreprenor general al grupului Rompetrol”, declara Bogdan Oslobeanu, directorul general al Rominserv.

Lucrarile vor viza implementarea unui sistem microzonal de alimentare cu apa potabila a unor localitati din judetul Prahova, situate pe o lungime de 39,2 km (aproximativ 25.000 de locuitori - comunele Brebu, Alunis, Varbilau si Slanic). Investitia prevede si montarea a patru rezervoare metalice de 100, 200 si respectiv 500 metri cubi, precum si a doua grupuri de pompare.

In prezent, Rominserv mai are in derulare proiecte de infrastructura in valoare de aproximativ 3 milioane de dolari, constand in lucrari de canalizare, construirea unor retele noi de alimentare cu apa, reabilitarea si extinderea de retele de apa potabila.

Pe langa aceste proiecte de infrastructura, Rominserv va finaliza la sfarsitul acestui an construirea a patru rezervoare de stocare ulei vegetal, in baza unui acord de aproximativ 2,1 milioane dolari incheiat la inceputul acestui an cu Prio Extractie, companie a Prio SGPS S.A. subsidiara a grupului Martifer. Aceste rezervoare fac parte din cadrul unei fabrici de extractie, care va asigura materia prima pentru productia proprie de biodiesel a grupului Prio, cat si pentru productia de ulei de consum.

De asemenea, compania a finalizat in perioada 20 septembrie - 1 noiembrie lucrarile aferente reviziei generale programate a Rompetrol Rafinare si Rompetrol Petrochemicals, aceasta coordonand peste 25 de firme subcontractoare, cu peste 2.500 de oameni si cu diferite specializari. Finalizarea cu succes a acestor lucrari determina atat o crestere a calitatii produselor in conditii de cost redus, cat si un indice de disponibilitate mecanica a instalatiilor de peste 97%.

Rominserv estimeaza pentru acest an atingerea unei cifre de afaceri de aproximativ 200 milioane de dolari, in crestere cu 13% fata de perioada similara a anului 2009, de aproximativ 177 milioane de dolari. Compania detine trei puncte de lucru in Romania (Navodari, Ploiesti si Zalau) si doua subsidiare (Palplast Sibiu si Rominservices Therm Mangalia), iar la inceputul lui 2008 a deschis o subsidiara in Kazahstan, Rominserv Kazahstan.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri