Anul trecut, declinul acestui sector a fost de 28% fata de 2008.

Potrivit sursei citate, faptul ca sectorul produselor pentru constructii deserveste in principal piata interna, exportul avand o pondere scazuta, a facut ca in ultimii doi ani acest domeniu sa nu poata compensa scaderea interna si a pierdut peste 30% din angajati, informeaza Mediafax.

"In 2009 si o parte din 2010 a existat un razboi acerb pe piata din punctul de vedere al preturilor si al calitatii", a afirmat reprezentantul asociatiei.

Citeste si:

Printre factorii care au influentat negativ evolutia pietei se numara criza economica, lipsa investitiilor statului sau private dar si disfunctionalitati legislative, sustine Georgescu.

In aceste conditii, pentru ca piata sa se revigoreze este nevoie de investitii, de un cadrul legislativ adecvat, de cooperarea intre mediul privat si stat precum si de elaborarea unei strategii sustenabile in domeniul constructiilor.

Seful APMCR a afirmat ca piata materialelor a fost sustinuta in acest an in special de lucrarile de reparatii, iar in absenta livrarilor pentru proiectelor de reconstructie in urma inundatiilor din zona Moldovei piata ar fi scazut si mai mult.