Casa de avocatura Danila, Petre & Asociatii (DPA) si-a extins activitatea de consultanta printr-o unitate deschisa la sud de Dunare, in Bulgaria, in urma unei investitii de aproximativ 25.000 de euro, a anuntat compania.
Proaspat infiintata societate Danila, Petre & Asociates Bulgaria este situata in orasul Ruse, intr-o cladire de birouri pe o suprafata de aproximativ 125 de metri patrati, in fostul sediu Rompetrol din Bulgaria. Societatea dispune in acest moment o echipa formata din 4 angajati, dintre care unul este administrator, iar ceilalti trei sunt contabili, cetateni bulgari vorbitori de limba romana.

“Am decis ca este momentul sa actionam, pentru clientii actuali, interesati de relocarea sau infiintarea unor societati comerciale in Bulgaria. Am avut ca principiu de extindere stabilitatea fiscala a tarii. Mutarea in Bulgaria reprezinta un fenomen care va lua amploare anul viitor”, spune Cristian Petre (foto), senior partner Danila, Petre & Asociatii.

Potrivit reprezentantilor firmei, serviciile oferite de Danila, Petre & Asociates Bulgaria acopera atat rezolvarea problemelor de natura strict juridica, legate de relocare sau infiintare de societati comerciale si/sau derularea afacerii prin incheierea de contracte, asistarea si/sau reprezentarea la negocieri si sprijin in alegerea partenerilor de afaceri, cat si aspectele legate de fiscalitate, evidenta contabila, indeplinirea indatoririlor fiscale fata de statul de rezidenta al afacerii si fata de autoritatile romane.

Societatea de avocatura estimeaza pentru anul 2011 o cifra de afaceri pentru activitatea din Bulgaria de pana la 1,5 milioane de euro, reprezentnad ca pondere in business-ul grupului estimat pentru acelasi an, aproximativ 17%.

"Avem solicitari de relocare a activitatii din partea clientilor, pentru ca bulgaria ofera stabilitate taxelor si impozitelor, deci predicitibilitate fiscala. Nu vizam procedurile de inmatriculare a automobilelor in Bulgaria, ci startul unor afaceri in conditii normale de business. Bulgaria merge pe o linie care avantajeaza investitiile straine, in acest moment", a mai spus Cristian Petre.

“Danila,Petre&Associates Bulgaria lucreaza pe aspectele de ordin juridic cu asociati bulgari, dar si cu partenerii avocati din casa de avocatura Danila,Petre&Asociatii. Aceasta ofera garantii in ceea ce priveste consultanta juridica referitoare la tranzactiile internationale. Pentru problemele legate in mod strict de teritoriul bulgar si legislatia interna aplicabila in Bulgaria, Danila, Petre & Asociates Bulgaria lucreaza in colaborare cu avocati parteneri locali.

In ce priveste aspectele financiar-contabile si fiscale, Danila, Petre & Asociates Bulgaria este consiliata si de asociatii nostri auditori si consultanti fiscali Adriana Diaconescu si Doina Cainaru- parteneri Danila,Petre&Asociatii Consultanta Fiscala”, se arata in comunicatul companiei.

In Bulgaria, contabilitatea se bazeaza pe Standardele Internationale de Contabilitate, respectiv Standardele Internationale de Raportare financiara.

Bulgaria reprezinta o atractie financiara pentru ca in prezent are unul dintre cele mai mici impozite din Uniunea Europeana pentru profitul companiilor, de numai 10%, iar impozitul pe dividende este de 5 %, comparativ cu 16% cat este la noi. De asemenea, firmele din tara vecina nu sunt obligate sa depuna declaratii fiscale trimestriale, ci doar o declaratie anuala de impozit pe profit pana la data de 31 martie a anului urmator. Tot pana la 31 martie, societatile trebuie sa plateasca si impozitul pe profit anual.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri