Firma Mahindra&Mahindra (M&M) si grupul Tata, ambele din India, sunt interesate sa preia societatea Tractorul Brasov, potrivit editiei electronice a cotidianului Economic Times, publicat la New Delhi, transmite Mediafax. "Cel mai mare producator roman de tractoare este pregatit pentru privatizare. Mai multe companii indiene, printre care M&M, si-au aratat interesul", a declarat ambasadorul Romaniei in India, Vasile Sofineti, citat de Mediafax. Potrivit acestuia, procesul de privatizare a firmei din Brasov ar putea fi finalizat in termen de sase luni. Sofineti a afirmat ca o delegatie care va include prefectul si primarul municipiului Brasov va efectua, saptamana viitoare, o vizita in India, pentru a discuta cu potentialii investitori interesati de Tractorul. Delegatia va purta discutii cu reprezenti ai firmelor M&M, Tata, Birlas si Reliance.

Vicepremierul Adriean Videanu a anuntat, recent, ca va face demersuri pentru ca procesul de privatizare a societatii din Brasov sa inceapa cel mai tarziu in luna iulie a acestui an si sa fie finalizat in cel mult trei luni. Videanu a aratat ca va discuta cu Fondul Monetar International posibilitatea amanarii termenului-limita de privatizare pana la sfarsitul lui septembrie, in conditiile in care acordul cu institutia financiara internationala prevede privatizarea sau lichidarea uzinei Tractorul pana in iunie 2005. Potrivit acestuia, uzina nu va mai beneficia de stergerea datoriilor acumulate in perioada scursa intre data aprobarii legii pentru privatizarea cu grupul Landini si data la care va fi privatizata.

Fosta Autoritate pentru Privatizare si grupul italian Landini au incheiat, in 2003, un contract pentru privatizarea uzinei din Brasov. Ulterior, Landini a decis sa renunte la preluarea uzinei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si