Compania britanica Regal Petroleum, care detine active si in Romania, a anuntat ca negociaza cu mai multi potentiali cumparatori interesati de preluarea companiei, discutiile aflandu-se in faza incipienta, transmite Reuters, potrivit Mediafax.
Actiunile Regal Petroleum au urcat in sedinta de tranzactionare de joi 38%, pana la ora 10:21 GMT, ceea ce confera companiei o valoare de piata de 56 de milioane de lire sterline. Titlurile au scazut cu 86% de la inceputul anului.

Regal a indicat ca mai multi potentiali cumparatori s-au aratat interesati de companie dupa ce a anuntat reevaluarea strategiei si plecarea directorului general. Compania s-a confruntat cu o serie de esecuri in acest an, precum rezultate dezamagitoare legate de un put petrolier din Ucraina.

Regal a anuntat in septembrie ca a lansat discutii cu compania italiana de servicii petroliere Saipem privitoare la cei trei ani ramasi intr-un cotract pentru forarea a doua puturi.

Un analist apreciaza, sub rezerva anonimatului, ca acest contract face Regal mai atractiva pentru investitorii axati pe Europa de Est. El a indicat ca o companie ucraineana ar putea fi una dntre partile interesate de achizitie.

Regal Petroleum a vandut in acest an mai multe active din Romania catre grupul american Chevron, pentru 25 de milioane de dolari, noteaza Reuters.

Compania britanica a anuntat in septembrie ca va vinde catre Chevron perimetrul de explorare/exploatare Barlad, pentru 25 milioane de dolari (fara TVA si alte taxe), tranzactia urmand sa se incheie pana la sfarsitul anului.

Regal a incheiat in vara acestui an operatiunile la care s-a angajat odata cu semnarea contractului de concesiune a perimetrului Barlad cu statul roman. Compania a obtinut de la Guvern prelungirea perioadei de concesiune cu doi ani si jumatate, de la 1 septembrie 2010 pana la 31 martie 2013, acceptand sa deruleze un program de lucru de cel putin 5,1 milioane de dolari, care include noi operatiuni de explorare, dar si angajamentul de a sapa un put de sondare la 2.500 de metri adancime.

Compania mai este implicata in Romania la perimetrul de exploatare Suceava, unde are o participatie de 50%. Potrivit estimarilor, zacamantul contine 60 de milioane metri cubi de gaze naturale, iar productia urmeaza sa inceapa spre sfarsitul acestui an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri