CFR SA va implementa un sistem european de management al traficului feroviar, intr-un program pilot, pe ruta Buftea-Peris-Crivina-Brazi, valoarea estimativa a investitiei fiind de 205,93 milioane de lei, fara TVA, conform Mediafax.
Sistemul se numeste ERTMS (European Rail Traffic Management System), programul pilot referindu-se la nivelul doi al aplicatiei.

Astfel, sase locomotive apartinand CFR Marfa si CFR Calatori vor circula cu echipamente specifice concomitent cu cele care nu sunt incluse in program, fara a periclita siguranta circulatiei.

Contractul vizeaza, printre altele, achizitia de echipamente pentru locomotive si pentru linia respectiva, care sa asigure un management modern al traficului, cu ajutorul datelor transmise de aparatura respectiva unui centru de comanda. Informatiile transmise se refera la viteza trenurilor, starea infrastructurii si deciziile care trebui luate pentru ca traficul sa se desfasoare in conditii de siguranta.

Investitia va include si o aplicatie de transmitere a datelor similara solutiei de telefonie GSM, adaptata insa caii ferate. Aceasta necesita o retea care sa furnizeze acoperire radio statiilor de cale ferata si interstatiilor. Contractul include si proiectarea si realizarea acestei retele.

Contractul pentru implementarea proiectului are o durata de 54 de luni si este finantat in proportie de 85% din fonduri europene neramburasabile si 15% de la bugetul de stat.

Tronsonul Buftea-Peris-Crivina-Brazi, parte a Coridorului IV Pan-European si a liniei Bucuresti-Campina, a fost modernizat pentru a permite viteze de pana la 160 kilometri pe ora.

Ca parte a acestor lucrari, tot echipamentul din cale, inclusiv semnalele de circulatie si manevra, electromecanismele de macaz, circuitele, cablurile, tronsoanele de cabluri, instalatiile de trecere la nivel au fost inlocuite.

La incheierea proiectului se vor efectua teste operationale pe infrastructura pentru a se demonstra calitatea modului de operare a sistemului cu trenuri echipate si neechipate cu ERTMS.

"Va fi prima data cand CFR va implementa ERTMS Nivelul 2 pe reteaua sa. Proiectul pilot va implementa un sistem ERTMS Nivelul 2 complet pe o parte operationala a retelei CFR aprobat pentru operare comerciala. Linia pilot va forma baza pentru testarea operationala, permitand Romaniei sa castige experienta cu ERTMS Nivelul 2 si sa pregateasca regulile operationale pentru ERTMS Nivelul 2", se arata in caietul de sarcini al licitatiei.

Criteriul de atribuire va tine cont de propunerea tehnica (65%) si de pret (35%), iar ofertele vor fi deschise la 19 ianuarie 2011.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri