Noua platforma de depozitare se intinde pe o suprafata totala de 2.500 mp si are o capacitate de depozitare de 3.500 paleti, echivalentul a 5.5 milioane de cutii cu medicamente vandute in medie pe luna.

Parteneriatul dintre Sanofi-Aventis si FM Logistic in Romania a fost incheiat pe o perioada de 5 ani si include servicii de management al platformei de depozitare in conformitate cu cerintele si normele europene GSP (Good Storage Practices) si GDP (Good Distribution Practices) corespunzatoare produselor farmaceutice, incluzand servicii logistice de receptionare, depozitare, manipulare si pregatire pentru expeditie, precum si gestionarea informatica a fluxurilor de produse.

Noua platforma este in prezent singurul depozit utilizat pentru distributia produselor Grupului sanofi-aventis fabricate in Romania, precum si a celor fabricate in Uniunea Europeana si Turcia.

Citeste si:

Prin intermediul actualului centru de distributie se deruleaza intreaga activitate comerciala a Grupului sanofi-aventis in Romania. Centrul este operational inca din luna aprilie a anului in curs si in 6 luni de functionare peste 32 milioane de unitati comerciale au ajuns prin intermediul sau la partenerii sanofi-aventis si la pacientii romani.

De la infiintarea subsidiarei FM Romania, compania a cunoscut un ritm de dezvoltare constant. FM Logistic Romania si-a consolidat cifra de afaceri de la 4,5 milioane de euro, cat a inregistrat in 2004, la 18 miloane de euro in prezent, urmand acelasi trend ascendent ca in toate tarile in care activeaza.