Concurenta analizeaza mariajul dintre cele mai mari doua companii de pariuri online listate la bursa

Consiliul Concurentei analizeaza operatiunea de concentrare economica realizata ca urmare a fuziunii prin absortie a companiei Bwin Interactive Entertainment AG de catre PartyGaming PLC.

Cele mai mari doua companii de e-gaming si online poker listate la bursa au ajuns in vara la un acord de preluare prin care PartyGaming preia controlul Bwin, intr-o tranzactie estimata la 1,76 miliarde de dolari.

Consiliul Concurentei va evalua operatiunea din punct de vedere al compatibilitatii cu un mediu concurential normal, in conformitate cu Regulamentul privind concentrarile economice.

Bwin Interactive Entertainment AG ofera servicii online in domeniul pariurilor sportive, jocurilor de poker, de cazinou, jocuri soft si tehnice, precum si fluxuri audio si video ale evenimentelor sportive.

PartyGaming PLC ofera, de asemenea, o gama diversa de jocuri online, printre care se numara poker-ul, jocurile de cazinou, bingo si pariurile sportive.

Sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, operatiunile economice ce depasesc pragurile valorice prevazute de Legea Concurentei (21/1996). Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a intreprinderilor implicate in operatiune depaseste echivalentul in lei a 10.000.000 euro si cand cel putin doua dintre intreprinderile implicate au realizat pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4.000.000 euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri