Daniela Veronica Gusa de Dragan, vaduva omului de afaceri Iosif Constantin Dragan si cea mai bogata romanca, anunta inceperea unui proces amplu de restructurare a grupului Butan Gas, cu afaceri de peste 500 milioane de euro, prin punerea lui sub umbrela grupului Veroniki Holding SpA.
Astfel, incepand cu noiembrie 2010, ButanGas SpA, liderul companiilor grupului ButanGas, a devenit subsidiara a Veroniki Holding SpA.

Anuntul privind restructurarea grupului a fost facut astazi, in contextul numirii unui nou director general al Butan Gas Romania, unul dintre cei mai mari distribuitori de gaz petrolier lichefiat de pe piata locala.

"Numirea lui Gabriel Stoicescu in functia de director general al ButanGas Romania este un element de continuitate a procesului mai amplu de restructurare a grupului la nivel international, inceput astazi, prin constituirea societatii Veroniki Holding SpA, o structura de coordonare stategica, tehnica si financiara a societatilor controlate", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de companie.

Veroniki Holding SpA va fi condusa de Veronica Dragan, din pozitia de presedinte, iar din cea de director general, de Antonello Bracalello.

„In anul 2011, grupul Veroniki Holding va intra intr-o noua etapa de dezvoltare, exigentele clientilor nostri evolueaza, ceea ce ne determina sa ne diversificam portofoliul produselor. Din acest motiv, punem bazele pentru ca in viitor grupul nostru sa devina un furnizor complet de servicii energetice”, a declarat Daniela Veronica Gusa de Dragan (foto), presedintele grupului Veroniki Holding si ButanGas.

Noua structura prezidata de Veronica Dragan a devenit efectiva la inceputul lui noiembrie. Prin aceasta miscare, detinerile ButanGas in cadrul mai multor subsidiare din Grecia, Serbia, Bulgaria si Romania au fost transferate catre Veroniki Holding, valoarea acestora depasind 30 de milioane de euro.

Cine este Veronica Dragan?

Conform Topului Forbes Romania 500 miliardari publicat anul acesta, Veronica Dragan are o avere estimata la 800-900 milioane euro, de doua ori mai mare fata de anul trecut. [Vezi aici topul complet al miliardarilor din Romania, potrivit Forbes Romania].

Veronica Dragan este vaduva omului de afaceri Iosif Constantin Dragan, care a incetat din viata, in urma cu doi ani, la varsta de 91 de ani.

La sefia unui grup de jumatate de miliard de euro

Odata cu transferul ButanGas SpA in cadrul holdingului Veroniki s-a realizat si o majorare a capitalului Veroniki Holding pana la 13 milioane de euro. Grupul industrial ButanGas, cu activitati in Italia, Albania, Serbia, Grecia, Bulgaria si Romania, a finalizat anul trecut cu o cifra de afaceri de 530 de milioane de euro.

Pe langa activitatile de baza din domeniul distributiei de GPL, grupul Veroniki detine si Verowind SRL, o noua companie cu activitati pe piata energiei eoliene. In Constanta, grupul patronat de Veronica Dragan a investit 40 de milioane de euro intr-un parc eolian cu o capacitate instalata de 25 MW.

Foto: Adevarul.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri