Ender Bolat, cel care a condus timp de patru ani operatiunile locale ale producatorului turc de dulciuri Ulker, a parasit compania.

Ender Bolat (43 de ani) a fost numit la conducerea Ulker Romania in aprilie 2004 si a ocupat aceasta functie pana in luna august 2010. In prezent, Bolat figureaza ca administrator al companiei Arka Blue Services, activa in sectorul imobiliar, unde detine un pachet de 50% din actiuni.
Restul de 50% din actiuni este detinut de sotia acestuia, Giselle Bolat, potrivit datelor furnizate de Registrul Comertului.

Inainte de a se alatura Ulker Romania, Ender Bolat a ocupat pozitia de director regional Europa Centrala si de Est in cadrul companiei Frosta (1998-2004), respectiv coordonator de vanzari si marketing in cadrul Coca-Cola (1993-1998).

Contactati de wall-street.ro, oficialii grupului turc Ulker nu au oferit detalii suplimentare pana in momentul publicarii acestui material.

Ulker Grup a intrat pe piata din Romania in 1998 prin intermediul unui importator-distribuitor al dulciurilor in Romania. Din anul 2003 a fost infiintata compania Eurex Alimentare, detinuta integral de grupul turcesc Ulker, in 2006 fiind inaugurata fabrica din Popesti Leordeni. Compania are in prezent 280 angajati si 40 de distribuitori la nivel national.

In Romania Ulker produce si comercializeaza produsele Biskrem, Tempo, Clip, Albeni, Luna si Petit Beurre.

Grupul Ulker are 53 de fabrici in lume si aproximativ 29.500 angajati, iar in anul 2008 a avut o cifra de afaceri consolidata de 10,9 miliarde de dolari.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si