Miscarea va permite casei de avocatura sa isi extinda portofoliul de clienti straini, cu precadere spanioli, in timp ce Martinez-Echevarria va beneficia de o platforma locala pentru deservirea coporatiilor spaniole care investesc in Romania.

Cele doua firme vor colabora in regim de “best friends” pe piata spaniola si, respectiv, pe piata romaneasca de avocatura. Martinez-Echevarria se va integra in spatiul de birouri al Pop Pepa, unde va consolida un “birou spaniol” destinat gestionarii companiilor iberice. Asocierea este asteptata sa creasca afacerile firmei de avocatura romanesti cu peste un million de euro inca din primul an.

“Este un moment foarte bun pentru a face asocieri si a contura noi strategii de business. Criza economica ne-a facut sa vedem lucrurile cu maturitate si sa ne pozitionam corect, realist fata de nevoile si interesele clientilor nostri in acest context. (...) Baza noastra de clienti provine atat din piata locala, cat mai ales din zona tarilor saxone din Europa Occidentala si America de Nord. Prin asocierea cu Martinez-Echevarria dorim sa ne extindem catre segmentul corporatiilor iberice, care dau semne de mare interes pentru Romania, in special in zona constructiei de infrastructura si a energiei regenerabile”, a spus Claudiu Pop, managing partner al Pop Pepa.

Martinez-Echevarria este una dintre cele mai importante firme de avocatura din Spania, cu peste 20 de birouri in 12 tari. Entitatea a activat independent in Romania timp de patru ani, iar in prezent are un numar total de cinci avocati, care se vor alatura unei echipe de 20 de persoane in cadrul Pop Pepa.

In paralel cu semnarea asocierii, Pop Pepa isi extinde departamentul de banking, prin cooptarea in echipa a avocatei Elena Manole, fost sef al departamentului legal de clienti corporate al BCR. Ea se alatura echipei de banking, pe care o va conduce de pe pozitia de Of Counsel.

Echipa de management superior a Pop Pepa este formata din Claudiu Pop si Steven Pepa, fondatorii firmei si partneri coordonatori. Casa de avocatura a fost infiintata in anul 2008. Printre cele mai importante tranzactii in cadrul carora Pop Pepa a acordat consultanta juridica in 2010 se numara:

Citeste si:

• Acordarea de consultanta juridica parteneriatului dintre Spet Shipping S.A. si DEC, parte a grupului DEME - Dredging, Environmental and Marine Engineering, o companie de tip holding belgiana care desfasoara vaste activitati de dragaj si protectia mediului (valoarea totala a investitiei estimata la 200 de milioane de euro).

• Acordarea de consultanta juridica in cadrul parteneriatului dintre divizia de investitii a grupului Ackermans & van Haaren si partenerul sau local in vederea dezvoltarii a doua proiecte imobiliare in Arad si respectiv Bucuresti (valoarea totala a investitiei estimata la 200 de milioane de euro).

• Reprezentarea cumparatorului in cadrul tranzactiei privind achizitia publicatiilor „Evenimentul Zilei” si „Capital”.

• Asistarea Canam Steel Romania in negocieri si dispute comerciale cu o valoare de peste 10 milioane de euro.

• Reprezentarea West Group Architecture in litigiul cu Deutsche Gesellschaft für Immobilienfonds mbH (DEGI, membra a Grupului Aberdeen) urmare a incendiului care a afectat cladirea de afaceri Millennium Business Center (valoarea litigiului este de aproximativ 45 milioane de euro).