Tranzactie pe piata de ambalaje: Greiner cumpara compania Amplast

Consiliul Concurentei (CC) analizeaza concentrarea economica realizata pe piata articolelor de ambalaj din material plastic, prin preluarea controlului unic asupra Amplast CO, din judetul Arges, de catre Greiner Packaging Sibiu, parte a grupului austriac Greiner.

CC va evalua operatiunea de concentrare economica din punct de vedere al compatibilitatii acesteia cu un mediu concurential normal, in conformitate cu Regulamentul privind concentrarile economice, a anuntat Concurenta.

"Sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, operatiunile de concentrare economica care depasesc pragurile valorice prevazute de Legea Concurentei. Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati in operatiunea de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a zece milioane de euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care realizeaza pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a patru milioane de euro", aminteste autoritatea de reglementare in comunicat.

Conform celei mai recente inregistrari de la Registrul Comertului, din iulie, capitalul Amplast CO, din judetul Arges, era controlat de 32 de persoane fizice, principalul actionar fiind Jean Jordache, cu o participatie de 45,7%.

Greiner Packaging si Amplast CO au ca obiect de activitate fabricarea articolelor de ambalaj din material plastic.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri