Fondatorul Oriflame: Vom investi 100 mil. euro in Medicover, Synevo si Oresa in urmatorii cinci ani

Jonas af Jochnick, cel care a infiintat compania de cosmetice cu vanzari directe Oriflame impreuna cu fratele sau Robert, anunta un plan investitional de 100 de milioane de euro pentru fondul de investitii Oresa Ventures, lantul de clinici Medicover si laboratoarele de analize medicale Synevo.

"In privinta Medicover si a segmentului de spitale, vorbim despre sume semnificative pe care dorim sa le investim. Daca ne uitam la urmatorii cinci ani, probabil ca vom investi in jur de 100 de milioane de euro pentru Medicover, Oresa si Synevo", a declarat Jonas af Jochnick (foto) intr-un interviu acordat wall-street.ro.

Prezent la inaugurarea unui laborator Synevo de analize medicale in apropiere de Bucuresti, o investitie de 15 milioane de euro, Jonas af Jochnick a precizat ca Oresa Ventures a avut succes cu investitiile pe care le-a derulat pana acum in Romania, motiv pentru care priveste cu optimism anii urmatori.

"Am creat La Fantana (cel mai mare furnizor de apa in sisteme de incalzire-racire - n. red.), avem Fabryo (producator de vopsele), mai avem Somaco (producator de materiale de constructii). Suntem mereu in cautare de business-uri in care sa investim. Cautam investitii care sa aduca valoare adaugata", a mai explicat Jonas af Jochnick.

Fondatorul Oriflame a declarat ca investitia in Somaco deschide calea catre alte oportunitati in industria constructiilor, dar ca domenii de interes sunt si sectorul media si cel al distributiei.

Prima investitie a suedezilor in Romania a fost aducerea, in '93, a Oriflame, ca mai apoi sa investeasca in dezvoltarea lantului de clinici medicale private Medicover. Suedezul Jonas af Jochnick este totodata cel care a fondat si Oresa Ventures, fond de investitii prezent pe piata locala de peste 10 ani.

In Romania, Medicover detine 11 clinici, dintre care patru in Bucuresti si restul in tara. Din grupul Medicover face parte si Synevo, un lant de 13 laboratoare la nivel local. Impreuna, cele doua entitati vor finaliza anul acesta cu afaceri de 30-35 de milioane de euro, potrivit declaratiilor oficiale. Pentru urmatorii patru-cinci ani, suedezii estimeaza o cifra de afaceri dubla, in urma deschiderii a doua noi spitale in Bucuresti. [Citeste aici mai multe detalii despre planurile suedezilor in Romania].

Cine este Jonas af Jochnick?

Jonas af Jocnick, 73 de ani, este unul dintre cei mai bogati oameni din Suedia. In 1967 infiinteaza impreuna cu fratele sau Robert si un prieten compania de cosmetice cu vanzari directe Oriflame. Astazi, Oriflame este unul dintre gigantii vanzarilor directe de cosmetice, cu operatiuni in peste 60 de tari si vanzari de 1,3 miliarde de euro.

Dupa intrarea pe piata din Europa Centrala si de Est cu Oriflame, in 1990, af Jochnick a infiintat fondul de investitii privat Oresa Ventures in 1995. Jochnick este presedintele companiei Celox si al holdingului Medicover, incluzand Synevo International. In cadrul Oriflame Cosmetics, Jonas af Jochnick este membru al boardului de conducere.

Medicover are operatiuni in Polonia, Romania, Ungaria, Cehia, Slovacia, Germania, Ucraina si Estonia. In Romania, Medicover are peste 70.000 de abonati din 1.500 de companii. Centrele sale sunt localizate in Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Focsani, Iasi, Ploiesti si Timisoara. Numarul cadrelor medicale ce deservesc clinicile Medicover depaseste 450, potrivit datelor centralizate in iunie 2010.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Setari Cookie-uri