Compania suedeza Medicover, care opereaza pe plan local o retea de 11 clinici medicale private, dintre care patru sunt in Bucuresti, vizeaza afaceri duble in urma deschiderii a doua noi spitale in Capitala.

„Nu am investi atatia bani in Romania daca nu am crede ca i-am recupera. Este costisitor sa dezvolti spitale si dureaza mult timp pana iti recuperezi investitia. In patru-cinci ani, vom avea afaceri duble”, a declarat Fredrik Ragmark (foto), CEO-ul grupului Medicover.

Acesta a precizat ca furnizorul de servicii medicale va deschide anul viitor, in prima jumatate, un nou spital in Bucuresti, cel de-al doilea urmand a fi inaugurat doi-doi ani si jumatate mai tarziu. In prezent, Medicover are in constructie un spital privat cu o capacitate de 200 de paturi in zona Pipera. Investitia pentru unitatea medicala se cifreaza la 50 de milioane de euro, potrivit estimarilor anterioare ale oficialilor companiei.

Pentru anul acesta, Ragmark estimeaza ca Medicover va finaliza anul cu o cifra de afaceri de 30-35 de milioane de euro, incluzand rezultatele lantului de laboratoare Synevo.

In prezent, Synevo, parte a holdingului Medicover, opereaza pe plan local 13 laboratoare, dintre care unul inaugurat saptamana aceasta, in urma unei investitii de 15 milioane de euro. Din aceasta suma, zece milioane de euro inseamna investitia in cladirea amplasata pe platforma comerciala din zona Militari-Chiajna, iar restul au mers catre achizitionarea de echipamente.

Medicover are operatiuni in Polonia, Romania, Ungaria, Cehia, Slovacia, Germania, Ucraina si Estonia. In Romania, Medicover are peste 70.000 de abonati din 1.500 de companii. Centrele sale sunt localizate in Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Focsani, Iasi, Ploiesti si Timisoara. Numarul cadrelor medicale ce deservesc clinicile Medicover depaseste 450, potrivit datelor centralizate in iunie 2010.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri