Omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, care detine grupul UTI, va primi 13 milioane de lei (3 mil. euro) din vanzarea Cobra Security, firma de paza si securitate, catre compania Securitas Services Romania, parte a grupului suedez Securitas AB, cel mai mare jucator la nivel mondial din domeniul serviciilor de securitate, se arata intr-un comunicat al Securitas AB.
“Prin aceasta achizitie, Securitas isi consolideaza pozitia pe piata romaneasca a serviciilor de securitate”, arata documentul citat.

Securitas Services Romania a fost infiintata in 2007, dupa ce Securitas AB a achizitionat un pachet de 55% din actiunile companiei romanesti CPI Security Group. Ulterior, grupul suedez a preluat integral afacerea.

Securitas Services Romania are sediul central in Bucuresti, 11 filiale locale si aproximativ 4.000 de angajati.

Cobra Security, infiintata in 1992, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 55,7 milioane de lei (13,1 mil. lei), in crestere cu 10% fata de 2008, arata datele de la Ministerul de Finante.

De asemenea, pierderile nete ale companiei au scazut de la 1,3 milioane de lei (350.000 de euro) in 2008 la 738.000 de lei (175.000 de euro) in 2009.

Principalii jucatori din piata locala a serviciilor de paza si securitate sunt G4S Security Services (Danemarca), BGS (Romania), Securitas Security Services (Suedia), Rosegur (Spania), UTI Group (Romania) si Interguard Grup (Romania).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri