"Romania nu are nici astazi un brand, si nu vorbesc de frunza, frunze se pot gasi", a spus Mihai Rohan, seful Carpatcement Holding, parte a grupului german de materiale de constructii HeidelbergCement, potrivit Mediafax.

El apreciaza ca in Romania este nevoie de vointa si decizie politica, dar si de fonduri, pentru a fi realizate proiecte de constructii de anvergura, inclusiv realizarea de autostrazi.

Intrebat care a fost cel mai bun ministru al Transporturilor, Rohan a afirmat ca este greu de raspuns, pentru ca toti au stat putin, si desi au avut intentii bune, proiectele nu s-au materializat.

"Cand vezi ca Albania are mai multi kilometri de autostrada decat Romania, ti se face rau", a spus Rohan.
In urmatorii cinci ani nu vor mai fi construite cladiri de mari dimensiuni in Bucuresti, iar investitiile vor viza in principal lucrari de infrastructura si proiecte rezidentiale, considera Mihai Rohan.

Citeste si:

"Peste cinci ani vor, in Bucuresti se vor termina proiectele deja incepute, dar nu vor mai aparea cladiri noi, de mari dimensiuni. Nu cred ca mai apare vreun mall, si-asa sunt prea multe", a declarat, Rohan, in cadrul evenimentului Meet the CEO, organizat de revista Business Magazin.

El sustine ca cererea de ciment va alimentata in perioada mentionata de proiectele de infrastructura si constructia de locuinte, si mai putin de investitii in centre comerciale sau cladiri de birouri.

Pe segmentul rezidential, managerul Carpatcement Holding estimeaza ca proiectele vor viza in principal ansambluri de locuinte, nu case individuale, in conditiile in care pretul terenurilor este in continuare ridicat.

Citeste aici mai multe despre Mihai Rohan.