Grupul InterAgro, controlat de omul de afaceri Ioan Nicolae, a inaugurat luni, la Zimnicea, un centru de vinificatie, in urma unei investitii de circa noua milioane de euro, si o fabrica de napolitane si biscuiti, pentru care a alocat cinci milioane de euro, potrivit Mediafax.
Din suma totala investita in centrul de vinificatie, doua milioane de euro reprezinta fonduri nerambursabile, atrase prin Programul National de Dezvoltare Rurala.

Capacitatea unitatii este 2,5 milioane litri de vin pe an, iar in anul viticol 2010-2011 grupul estimeaza o productie de aproximativ un milion de litri.
SC Intervitt, firma prin care InterAgro detine centrul de vinificatie, are in prezent 334 hectare vita de vie si estimeaza ca anul viitor va avea o suprafata cultivata de peste 400 hectare.

In ceea ce priveste fabrica de napolitane si biscuiti, investitia a fost asigurata exclusiv din surse proprii.

Fabrica beneficiaza de un proces de productie continuu, complet automatizat, si pe langa biscuiti si napolitane va produce si rulade. Dulciurile sunt destinate pietei interne, urmand sa fie comercializate in supermarketuri si prin distribuitori.

Pentru 2011, conducerea fabricii preconizeaza o cifra de afaceri de aproape 30 milioane lei, obtinuta prin utilizarea a 80% din capacitate.
In cei zece ani de activitate, firma InterAgro SRL Zimnicea, parte a grupului InterAgro, a realizat investitii totale de peste 200 milioane lei si are in curs de finalizare proiecte de peste 64 milioane lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri