Compania Octagon Contracting & Engineering din Bucuresti, care efectueaza lucrari de constructii civile si geotehnice, a castigat un contract de cinci milioane de euro pentru executarea fundatiei primei cladiri care va fi inclusa in proiectului de birouri Hermes Business Campus, amplasat pe bulevardul Dimitrie Pompeiu (zona Pipera), din nordul Bucurestiului.

Octagon va executa fundatia prin excavare in sistem top-down (de sus in jos), pentru doua niveluri subterane, in conditiile in care cladirea va avea o inaltime desfasurata pe opt etaje.

Compania a mai folosit acelasi sistem si pentru realizarea proiectelor de birouri Cathedral Plaza (Str. General Berthelot), Floreasca City Center- Sky Tower (Blvd. Floreasca), Charles de Gaulle Plaza (piata Charles de Gaulle) si a hotelului de patru stele Novotel (Calea Victoriei).

Octagon a inceput lucrarile in octombrie 2010 si le va finaliza in noiembrie 2011. Valoarea contractului castigat de constructor reprezinta aproape 17% din totalul investitiei de 30 de milioane de euro care se va face in construirea cladirii din proiectul de birouri.

Hermes Business Campus va fi dezvoltat pe mai multe etape si va necesita o investitie totala de 150 milioane de euro.

Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 43,7 milioane de lei (10,3 mil. euro), in scadere cu 27,6 % fata de valoarea de 60,4 milioane de lei (16,4 mil. euro) din 2008.

In primele sase luni, compania de constructii a avut o cifra de afaceri de 7,7 milioane de euro, fata de 3,7 milioane de euro, cat realiza in aceeasi perioada din 2009.

Octagon a fost infiintata in 2005 de grecii Alexandros Ignatiadis si Paschalis Paganias. Firma AA Estate detine 81,4% din compania de constructii, asociatii AA Estate fiind Neuron Construction, o firma inregistrata in Cipru si Alexandros Ignatiadis.

Din 2009 Octagon executa proiecte in Bulgaria si in Turcia si intentioneaza sa isi continue expansiunea in Sud - Estul Europei, dar si in Orientul Mijlociu, in tari precum Libia si Irak. In prezent compania are 130 de angajati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Octagon vrea sa participe si in proiecte publice
Setari Cookie-uri