Urmatoarea scumpire a tigarilor - iulie 2011

Tigarile nu se vor scumpi la 1 ianuarie, chiar daca s-a anuntat o crestere a accizei, iar urmatoarea majorare de preturi va fi de 0,2-0,6 lei pe pachet si va avea loc in luna iulie, a declarat Gilda Lazar, director Corporate Affairs, JTI Romania, al treilea jucator din industria locala a tigaretelor, scrie Mediafax.

"Acciza esta acum 76,59 de euro pe mia de tigarete, desi in Codul Fiscal este prevazuta o acciza de 74 de euro. Deci practic, pentru luna ianuarie, proiectul de ordonanta consemneaza situatia de fapt", a spus Gilda Lazar intr-o conferinta de presa.

Lazar a afirmat ca urmatoarea crestere a accizei va avea loc in luna iulie 2011, cand se va modifica total si sistemul de accizare la tigarete.

Nu vor mai fi referiri la pretul celei mai vandute categorii, ci la pretul mediu ponderat. Pretul mediu ponderat se anunta in martie si pe baza lui se calculeaza si acciza.

"Deci cresteri efective de acciza vor fi de acum incolo, daca aceasta ordonanta va fi aprobata ca atare, pana in iulie 2017. Vor fi cresteri graduale, in transe egale. Cresterile vor fi suportabile. Acciza va ajunge la 90 de euro pe mia de tigarete", a mai spus Gilda Lazar.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri