Directorul general al Hidroelectrica, Mihai David, va fi inlocuit din functie, la 1 ianuarie, cu Constantin Trihenea, fost prefect de Sibiu, in prezent consilier in Ministerul Economiei, actionarul majoritar al producatorului de energie, scrie Mediafax citand surse din industrie.

"Trihenea il va inlocui pe David la 1 ianuarie", au afirmat sursele.

Sursele citate au adaugat ca este putin probabil ca lui David sa i se propuna sa ramana in Hidroelectrica pe o functie executiva.

David a preluat conducerea Hidroelectrica in 2009, inlocuindu-l pe Traian Oprea.

Presedintele Traian Basescu a declarat in noiembrie ca David a fost sustinut de Sorin Ovidiu Vantu, prin Mircea Geoana, pentru a prelua conducerea companiei.

Totodata, el a afirmat ca si-a folosit influenta pentru schimbarea lui Oprea de la conducerea companiei. La cateva zile de la aceasta declaratie, Oprea a fost schimbat din pozitia de director general adjunct al Hidroelectrica.

Hidroelectrica este cel mai mare producator de electricitate din Romania si are cele mai mici costuri de productie. Incepand din 2006, compania s-a aflat in centrul unor dezbateri politice privind accesul preferential la energie al unor companii de trading cu electricitate.

Sursa foto: Prefectura Sibiu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si