"CA al Hidroelectrica a aprobat vineri eliberarea din functie a directorului general Mihai David, in urma demisiei, si numirea lui Constantin Trihenea in functia de director general incepand cu 1 ianuarie 2011", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei, actionarul majoritar al Hidroelectrica.

Mihai David a declarat insa ca nu a demisionat, plecarea sa din companie survenind prin acordul partilor. "Eu nu am demisionat. A fost incetarea contractului de mandat cu acordul partilor", a declarat David pentru Mediafax.

Pana la 1 ianuarie va avea loc predarea-primirea mandatului de director general, se mai arata in comunicat. Trihenea a fost prefect de Sibiu, judet de unde provine si ministrul Economiei, Ion Ariton.

David a preluat conducerea Hidroelectrica in 2009, inlocuindu-l pe Traian Oprea.

Presedintele Traian Basescu a declarat in noiembrie ca David a fost sustinut de Sorin Ovidiu Vantu, prin Mircea Geoana, pentru a prelua conducerea companiei.

Citeste si:

Totodata, Basescu a afirmat ca si-a folosit influenta pentru schimbarea lui Oprea de la conducerea companiei. La cateva zile de la aceasta declaratie, Oprea a fost schimbat din pozitia de director general adjunct al Hidroelectrica.
Hidroelectrica este cel mai mare producator de electricitate din Romania si are cele mai mici costuri de productie. Incepand din 2006, compania s-a aflat in centrul unor dezbateri politice privind accesul preferential la energie al unor companii de trading cu electricitate.

Trihenea a fost prefect de Sibiu pana saptamana trecuta, cand a fost numit consilier la Ministerul Economiei. Tot saptamana trecuta Guvernul a decis ca prefectul de Giurgiu, Sergiu Stanisteanu, sa fie eliberat din functie, iar imediat acesta a fost desemnat secretar general in acelasi minister.

In luna martie, Trihenea si-a luat ramas bun de la directorii serviciilor deconcentrate din Sibiu, anuntand ca a fost numit secretar de stat pe probleme de energie si resurse miniere in Ministerul Economiei. Gestul sau a survenit unui anunt al sefului PDL Sibiu de la acea data, Ion Ariton, actual ministru al Economiei, care sustinea ca Trihenea a fost desemnat secretar de stat in minister si ca decizia de numire, semnata de premierul Emil Boc, urma sa apara in cateva zile in Monitorul Oficial.

Cu aceasta ocazie, Trihenea afirma ca numirea la Ministerul Economiei este punctul maxim al carierei sale de energetician, avand in vedere ca din 1974 lucreaza in domeniu.

In Monitorul Oficial nu a fost publicata insa vreo decizie de numire a lui Trihenea ca secretar de stat, iar acesta a ramas prefect.