Amrop, una din cele mai importante retele de executive search la nivel mondial, care detine 89 de birouri in 58 de tari din lume, a decis sa intre oficial pe piata locala printr-o asociere cu TheSearchers, unul din cei mai noi jucatori din industria romaneasca de profil, cu afaceri estimate la 300.000 de euro in 2010.
„Asocierea nu a implicat o tranzactie, ci functionam in baza unui parteneriat”, spune Oana Ciornei, membru fondator al TheSearchers.

Unul dintre cele mai importante elemente ale parteneriatului prevede schimbarea numelui TheSearchers in Amrop Romania. Procesul de rebranding se va finaliza pana la sfarsitul lunii decembrie.

De asemenea, acordul dintre cele doua parti prevede si o impartire a castigurilor de pe piata locala, insa reprezentantii TheSearchers nu au dorit sa ofere mai multe detalii despre acest aspect.

„Acordul cu Amrop ne ajuta din mai multe puncte de vedere. In primul rand, vom putea folosi un brand deja consacrat in piata de executive search. De asemenea, vom avea acces la toate resursele, studiile, precum si la know-how-ul Amrop. In plus, vom putea plasa mai usor romani pe pozitii regionale si vom beneficia de noi contracte prin preluarea unor clienti deja prezenti in portofoliul Amrop”, mentioneaza Ciornei.

Discutiile dintre cele doua firme au inceput in 2010, iar Amrop a evaluat TheSearchers vreme de opt luni.

„Chiar daca economic traversam o perioada dificila, in care multe companii din diferite industrii inca nu se regasesc, putem vorbi de un context favorabil cu multe oportunitati pentru noi. Aflandu-ne intr-un astfel de moment, putem vorbi de dezvoltarea pe termen lung a unei industrii de executive search aflata intr-o perioada de tranzitie in Romania”, apreciaza Marius Precu, celelalt membru fondator al TheSearchers.

Firma de executive search, care are cinci angajati pe piata locala, va mai avea inca un salariat de la 1 ianuarie, specializat in servicii financiare, care va ocupa functia de senior client partner.

TheSearchers a fost fondata la in 2009 de catre Marius Precu – 35 de ani si Oana Ciornei – 37 de ani.
Anterior TheSearchers, Precu a pus bazele reprezentantei locala a SpenglerFox, divizia de executive search a grupului Irlandez Grafton, pentru care a ocupat pozitia de country manager pentru Romania si Bulgaria timp de doi ani.

Inainte de a pune bazele TheSearchers, Precu a acumulat o experienta de peste sapte ani in industria farmaceutica, unde a lucrat pentru Sandoz si Sicomed.

Oana Ciornei este specializata in domenii ca FMCG si tehnologie, o mare parte din experienta pe care o detine fiind acumulata in cadrul Coca-Cola HBC, unde a ocupat diverse pozitii manageriale in departamentele de IT si HR.

Anterior carierei antreprenoriale, Ciornei a lucrat vreme de patru ani pentru Leadership Development Solutions (LDS), pana recent partenerul pentru piata locala al Korn/Ferry International, cea mai mare companie de executive search din lume.

Amrop a luat prima oara contact cu piata romaneasca in 1996, cand a semnat un acord cu Stein & Partner, unul din cei mai importanti jucatori de piata locala de executive search. In 2010, firma a decis sa devina independenta de retea, pentru a-si putea dezvolta pe cont propriu afacerile din Europa Centrala si de Est.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri