Consiliul Concurentei a acordat saptamana trecuta avizul pentru fuziunea dintre Centrul Medical Unirea (CMU) si Euroclinic, doi jucatori din top 10 pe piata serviciilor medicale private.
"Astfel, se creeaza cel mai mare lant de unitati medicale private din Bucuresti si din tara care include toate tipurile de servicii medicale: policlinica cu toate specialitatile, spital, maternitate, centru de imagistica, laborator si banca de celule stem", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de CMU.

Prin fuziunea cu Euroclinic, tranzactie anuntata in septembrie anul acesta, cei doi operatori de servicii medicale private vor numara in jur de 1.500 de angajati in cele trei spitale si 23 de policlinici private, cu o capacitate de 150 de paturi, 10 sali de operatie si 60 de specialitati. Valoarea tranzactiei prin care CMU a preluat Euroclinic nu a fost facuta publica, dar surse ale Mediafax au estimat-o in jurul valorii de 30 de milioane de euro.

“Intre CMU si Euroclinic exista o relatie de compatibilitate foarte puternica, la nivel profesional si uman. Euroclinic este primul spital privat din Romania si de multe ori a facut avangarda in gestionarea unor cazuri complexe. [...] Aceasta fuziune va insemna noi nise medicale, o dezvoltare fara precedent in Romania a activitatii spitalicesti private”, a declarat Wargha Enayati (foto), fondatorul si directorul general al CMU.

Tranzactia CMU-Euroclinic in cifre:

• Ce s-a cumparat: 1 spital, 3 policlinici si 1 laborator de clinica apartinand Euroclinic, toate localizate in Capitala

• Cat s-a cumparat: 99,9% din Euroclinic Hospital & Medical Centers

• Valoarea tranzactiei: circa 30 de milioane de euro

• Sursa de finantare: credit bancar, Advent International

• Durata negocierilor: 6 luni

• Data incheierii tranzactiei: 16 septembrie 2010

• Cifra de afaceri Euroclinic in 2009: 7,7 milioane de euro

• Cifra de afaceri CMU in 2009: 16,4 milioane de euro

• Cifra de afaceri cumulata estimata in 2010: peste 30 de milioane de euro

• Cifra de afaceri estimata in 2012/2013: circa 60 de milioane de euro

• Pozitie in piata: locul secund, ca cifra de afaceri estimata, dupa MedLife, care estimeaza o cifra de afaceri de 40 de milioane de euro in 2010

• Valoarea pietei de servicii medicale private in 2010: aproximativ 450 de milioane de euro (estimare Sergiu Negut, director general adjunct CMU).

Furnizorul de servicii medicale private Centrul Medical Unirea (CMU), fondat in urma cu 15 ani de medicul cardiolog Wargha Enayati, a depasit pragul de 90.000 de abonati corporativi, respectiv 30.000 de clienti individuali.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri