"Pascal Prigent (foto) este numit director general al GlaxoSmithKline Romania incepand cu ianuarie 2011. El ii succede in functie lui Patrick Desbiens, care a fost numit vicepresedinte al diviziei primary care operations, in cadrul GSK Franta", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de companie.

Pascal Prigent este recrutat de GSK de la un alt producator de medicamente, Eli Lilly Franta, unde s-a ocupat de marketingul si vanzarile pentru un portofoliu in valoare de 300 de milioane de dolari. Pascal Prigent a absolvit Reims Management School si, de asemenea, detine un MBA la INSEAD.

"Ca director general al GSK Romania, Pascal Prigent va fi responsabil pentru cresterea si dezvoltarea diviziei farmaceutice a GSK si de Europharm Distributie", potrivit comunicatului.

GlaxoSmithRomania este unul dintre jucatorii de top din piata farmaceutica internationala, dar si romaneasca. Dupa ce ani de-a randul a condus clasamentul primelor zece companii farmaceutice din Romania, ierarhia s-a rasturnat in trimestrul al treilea din 2008. Atunci, Roche a devenit lider, Sanofi-Aventis a urcat pe locul secund, iar fostul lider GSK a cazut pe pozitia a treia.

Citeste si:

Potrivit datelor companiei de cercetare si analize de piata Cegedim Romania, piata farma este acum dominata de francezii de la Sanofi-Aventis (inclusiv rezultatele Zentiva si Sanofi-Pasteur), cu vanzari in ultimele 12 luni (octombrie 2009 - septembrie 2010 - n. red.) de 891,4 milioane de lei, urmat de Roche, cu 873,8 milioane de lei si Pfizer (inclusiv Wyeth) cu 636 milioane de lei.

Topul primilor 10 jucatori este completat de Novartis (583,9 milioane de lei), GlaxoSmithKline (581,3 milioane de lei), Servier (484,2 milioane de lei), Merck & Co (439,5 milioane de lei), AstraZeneca (366,2 milioane de lei), Daiichi-Sankyo (348,2 milioane de lei) si Abbott (266,6 milioane de lei).

Urmatoarele 10 pozitii din clasament sunt ocupate in ordine de Bayer, Antibiotice, Lilly, Menarini, Krka, Johnson & Johnson, Labormed, Richter Gedeon, Actavis si Reckitt Benckiser.