"Nu exista niciun plan privind cedarea diviziei de vanzari Real Romania. Mai mult, Metro Group are incredere in dezvoltarea liniei de vanzari Real pe o piata promitatoare si cu potential, iar in viitor vom continua sa ne intarim pozitia pe sectorul romanesc de hipermarket", a declarat Joel Saveuse (foto), membru al consiliului de administratie al Metro AG.

La randul sau, Michel Lamoot (foto jos), CEO-ul Real Hypermarket Romania, a precizat ca orice comentarii legate de o eventuala preluare a Real Hypermarket Romania sunt simple speculatii pe piata. "Avem in vedere toate oportunitatile oferite de piata pentru cresterea afacerii, fie printr-o expansiune sustinuta, fie prin achizitii", a mai spus Lamoot.

Declaratiile celor doi oficiali vin pe fondul zvonurilor din ultima luna potrivit carora Tesco, cel mai mare retailer britanic, doreste sa-si faca intrarea pe piata romaneasca prin preluarea lantului de 25 de hipermarketuri Real.

La inceputul lunii trecute, wall-street.ro i-a contactat atat reprezentantii Tesco, cat si pe cei ai Metro AG pentru a verifica ipoteza vanzarii.

Citeste si:

"Ne vom uita mereu la noi oportunitati, dar nu avem planuri sa intram pe piata romaneasca", a declarat pentru wall-street.ro James Wiggam, reprezentant al biroului de presa al Tesco.

Oficialii Metro AG nu au raspuns, la momentul respectiv, solicitarii wall-street.ro.

Investitiile germanilor de la Real Hypermarket, parte a grupului Metro AG, se cifreaza la jumatate de miliard de euro in cei cinci ani de la intrarea pe piata romaneasca.