Consiliul Concurentei (CC) a amendat Posta Romana cu aproape 24 de milioane de euro, reprezentand 7% din cifra de afaceri din 2009, pentru incalcarea regulilor de concurenta nationale si comunitare, potrivit unor surse oficiale, informeaza Mediafax.
[Update] Concurenta confirma: Posta Romana, amendata pentru abuz de pozitie dominanta

Amenda a fost de 7% din afaceri, au afirmat sursele citate.

In 2009, Posta Romana a consemnat o cifra de afaceri de 1,44 miliarde de lei (aproape 340 milioane euro, la cursul mediu anuntat de BNR pentru 2009, de 4,2373 lei/euro). In aceste conditii, sanctiunea aplicata de CC este de 23,8 milioane euro.

Amenda maxima aplicabila era de 10% din cifra de afaceri.

Saptamana trecuta, autoritatea de reglementare a anuntat ca a finalizat investigatia referitoare la o posibila incalcare a regulilor de concurenta de catre Compania Nationala Posta Romana (CNPR) si urma ca plenul Consiliului sa decida daca va fi aplicata sau nu vreo sanctiune.

Investigatia CC a urmarit doua posibile incalcari ale legii privind abuzul de pozitie dominanta al CNPR, prin politica de acordare a reducerilor tarifare pentru furnizarea unor servicii postale.

"Este vorba de acordarea unui tratament preferential companiei Infopress Group si aplicarea unor reduceri tarifare intr-un mod discriminatoriu anumitor beneficiari pentru prestarea de servicii postale standard de corespondenta comerciala si Infadres (serviciu care se refera la expedierea de publicitate prin posta adresata pe piata interna, n.r.", arata CC saptamana trecuta.

CNPR este cel mai mare operator postal din Romania, fiind controlat de Ministerul Comunicatiilor - 75% si Fondul Proprietatea - 25%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri