Yorgos Ioannidis este de aproape patru ani directorul general al Romtelecom, al treilea jucator pe piata locala de telecomunicatii, cu afaceri in jurul a 800 de milioane de euro anul trecut. Managerul recunoscut pentru firea sa joviala a acceptat sa descrie pentru wall-street.ro cum arata o zi obisnuita din viata sa de CEO.
Chiar daca in agenda sa se afla foarte multe intalniri, sedinte, diferite rapoarte de citit ori calatorii in strainatate, seful companiei de telefonie fixa, internet si televiziune isi face timp si pentru a viziona filme, pentru a merge la concerte, pentru cine cu prietenii ori familia, dar mai ales pentru a practica sport.

In general managerul se trezeste la ora 6.30 si isi incepe ziua cu 15 minute de exercitii fizice si un dus fierbinte, pentru relaxare.

“Este bine sa incepi fiecare zi relaxat, oamenii sunt suficient de presati in aceasta perioada. Si presupun ca un sef stresat nu este cel mai bun lucru cu care sa incepi o zi de lucru (zambeste). Iar acesta este un lucru pe care il fac pentru mine insumi, dar si pentru ceilalti, in egala masura. De asemenea, imi place sa alerg dimineata, mai ales primavara si vara, dar cand sunt foarte incarcat la munca este foarte dificil sa o fac. Astfel ca acum ma antrenez doar sambata si duminca, intre o ora si jumatate si patru ore. Fac multe exercitii si in spatiu inchis”, explica Ioannidis.

La birou ajunge in jurul orei 8.30 si petrece in jur de 11-12 ore, dar uneori programul se poate prelungi cu cine de afaceri.

“Multe dintre zilele mele de lucru sunt alcatuite doar din sedinte (uneori chiar 10-12 sedinte pe zi) - cu colegi din companie, cu oameni din alte companii, cu actionarii, etc. Peste weekend imi fac timp pentru a reflecta, pentru a a ma gandi la tot ce se intampla, de obicei duminica dupa-amiaza. De aceea, colegii mei primesc e-mailuri duminica dupa-amiaza sau uneori seara tarziu. Incerc sa am astfel de momente de reflectie si dimineata, dar depinde de ora la care ma trezesc si, oricum, business-ul are intotdeauna prioritate”, mai spune seful companiei de telecomunicatii.

Un lucru important pe agenda managerul este si revista presei. Ioannidis citeste articole din toate sursele media, textele fiind traduse si recomandate de echipa de relatii publice a companiei. Uneori, intra si pe diferite portaluri de business grecesti si de asemenea citeste rapoartele de monitorizare din Grecia. Totodata, managerul incearca sa citeasca cat mai des cotidianul britanic Financial Times si revista The Economist.

La un moment dat, orele multe petrecute la birou, calatoriile dese de afaceri, si stresul pot fi obositoare pentru orice manager, iar in urma cu cativa ani seful Romtelecom a devenit constient de cat de important este sa stii ca uneori mai trebuie sa faci si pauza.

“In 2005 mi s-a intamplat sa nu pot citi un document timp de trei luni de zile. Pur si simplu, nu ma puteam concentra asupra textului. M-am descurcat singur la acel moment: am numit un adjunct, iar eu doar ascultam. Am invatat o lectie foarte importanta in acea perioada, si anume ca nimeni nu ar trebui sa ajunga la un nivel de oboseala atat de ridicat incat sa-i fie viata afectata intr-o asemenea masura. Cred ca aceasta este prima dintre toate responsabilitatile noastre personale: nimeni nu poate sa stie mai bine decat tu insuti cand este momentul in care sa faci o pauza si sa te odihnesti. Incerc sa preintampin extenuarea prin sport si dezvoltand o atmosfera relaxata, prin glume si zambete la intervale scurte de timp”, afirma Yorgos Ioannidis.

In timpul liber, managerul vizioneaza filme (in special de actiune pentru ca il ajuta sa se detaseze), merge la concerte (ce-i drept mai rar decat si-ar dori) si se intalneste cu prietenii.

“Imi place sa petrec timp cu ei, sa ne bucuram de un meze, un fel de mancare mediteraneana, fierbinte sau rece, picanta sau sarata, care este servita separa si care trebuie sa accentueze gustul bauturilor, dar si, sa ofere un cadru pentru interactiuni sociale; de raki, o bautura spirtoasa, cu gust de anason, neindulcita, populara in Balcani, consumata ca aperitiv sau de un pahar de vin bun. Dintre vinurile romanesti, favoritul meu este Cuvée Charlotte pentru ca are niste accente deosebite”, declara directorul general al Romtelecom.

Unul dintre lucrurile caruia managerul ii acorda o atentie deosebita este sportul, Ioannidis afirmand ca activitatea fizica a fost mereu un mod de viata pentru el.

“Disciplina pe care am invatat-o facand sport m-a ajutat foarte mult in activitatea de manager.. Sportul poate fi cel mai bun mijloc de administrare a stresului si de a atinge performanta, dar si o buna lectie de fair play in orice competitie si o modalitate de a-ti depasi limitele. Am facut sport toata viata mea. Cand obisnuiam sa joc, sportul meu favorit era fotbalul, acum imi place sa alerg, imi plac ciclismul si inotul. Relatia mea cu sportul a inceput din vreamea cand eram un copil. Pana la 12 ani alergam tot timpul, indiferent unde ma duceam, la scoala, la magazin, la un prieten, etc. Apoi, in perioada adolescentei am organizat primul triatlon pentru amatori din viata mea (la vremea aceea nu le numeam in acest fel) bineinteles pentru si impreuna cu prietenii mei. Tot in acea perioada am infiintat impreuna cu prietenii mei un club de volei. In ciuda faptului ca nu am ajuns niciodata un sportiv profesionist datorita unor mici accidentari, sportul a fost si inca este o parte importanta din viata mea”, spune managerul in varsta de 60 de ani.

Cine este Yorgos Ioannidis:

- este nascut in 1950 si a venit la conducere companiei in ianuarie 2007;

- si-a inceput cariera in 1975 in cadrul OTE, unde a activat ca inginer de telecomunicatii, dar in 1993 s-a alaturat Vodafone Grecia, ca manager de inginerie a comutatiei di software;

- ulterior, in 1998 a preluat functia de manager de inginerie in cadrul Cosmote, iar apoi a fost numit director general tehnic al Cosmote fiind responsabil de dezvoltarea retelei operatorului de telefonie mobila;

- pana la numirea la conducerea Romtelecom a fost director general al OTENET, divizia de date a OTE (din iunie 2000) , iar din septembrie 2004 a fost director executiv tehnic al OTE fiind responsabil de dezvoltarea retelei de internet de mare viteza a grupului grec;

Romtelecom a inregistrat afaceri de 546,8 milioane de euro in primele noua luni ale acestui an. Compania avea la finalul lui septembrie 2.632.436 de clienti de telefonie fixa, 947.379 de abonati de internet si 1.003.182 de abonati de televiziune.

Principalii concurenti ai companiei sunt RCS&RDS si UPC Romania.

Citeste si Cum arata o zi din viata unui dezvoltator imobiliar. Dan Ioan Popp, Impact si Cum arata o zi din viata unui sef de multinationala. Markus Wirth, CEO Holcim Romania


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri