Compania indiana de servicii aeriene low cost, Air Deccan, a anuntat recent achizitionarea a 30 de aeronave Airbus A320, pentru suma de 1,5 miliarde de dolari. Air Deccan a mai achizitionat, in decembrie 2004, 30 de avioane ATR 72-500 de la constructorul european ATR, pentru 528 de milioane de dolari, precum si 32 de A320, pentru 1,8 miliarde de dolari. Societatea prevede sa mai aduca acestei flote opt aparate A320 anul viitor, si inca zece in 2007.

Potrivit unei estimari realizate de catre Airbus, India va cumpara in cursul urmatorilor 20 de ani intre 800 si 1.000 de avioane, gratie dezvoltarii extrem de rapide pe care o cunoaste sectorul aviatic. Initial Airbus apreciase cererea Indiei la aproximativ 500 de avioane in intervalul 2004-2024, insa ritmul puternic de crestere al tariii din ultima vreme (de 7,5%) si tendintele relevate de economisti au dus la o revizuire a acestei statistici. De asemeni, Airbus se astepata si la o comanda de 40 de aparate A380 in urmatorii ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri