Casa de avocatura Radu Taracila Padurari Retevoescu (RTPR) in asociere cu Allen & Overy anunta plecarea lui Dragos Radu din cadrul firmei.
Dragos Radu (foto), unul dintre fondatorii casei de avocatura, a decis sa se retraga din cadrul RTPR Allen & Overy pentru a se concentra pe alte proiecte de business.

Dupa 1 ianuarie 2011, data la care decizia intra in vigoare, Radu va continua sa colaboreze cu RTPR Allen & Overy, insa doar in calitate de consultant, pentru anumite proiecte.

Avocatul Dragos Radu, specializat in real-estate si corporate/private equity, a oferit, alaturi de echipa de la RTPR, consultanta bancii portugheze Millennium bcp in momentul privatizarii BCR.

Casa de avocatura a fost infiintata acum sapte ani de Dragos Radu, impreuna cu prietenii si asociatii sai Costin Taracila, Victor Padurari, Alex Retevoescu si Mihai Ristici.

"Este deopotriva o decizie de business, dar si de viata: consider ca este momentul sa ma implic in alte proiecte pe care mi-am dorit sa le derulez, dar pentru care nu am avut niciodata timp", a declarat, intr-un comunicat de presa, Dragos Radu.

Fondatorul RTPR a mai precizat ca aceasta decizie nu inseamna renuntarea la avocatura de business, in care va ramane implicat pentru anumiti clienti cu care s-au dezvoltat "relatii apropiate de-a lungul timpului".

Firma de avocatura va continua sa-i poarte numele, au mai precizat oficialii RTPR Allen & Overy.

"Vom continua sa lucram indeaproape cu Dragos Radu pe anumite proiecte unde experienta sa este foarte importanta pentru clientii nostri. Strategia de dezvoltare a RTPR va continua in aceleasi coordonate, proiectele derulate in comun de firma si de Dragos Radu pentru clienti urmand sa fie finalizate in aceeasi formula", a spus Costin Taracila, managing partner al casei de avocatura.

Incepand cu 2008, entitatea functioneaza in asociere cu Allen & Overy. "Planurile noastre cu privire la piata din Romania raman neschimbate de decizia lui Dragos Radu si ne dorim sa continuam sa crestem biroul nostru de aici", a adaugat Jane Townsend, coordonatorul regional al Allen & Overy.

In prezent, casa de avocatura RTPR Allen & Overy are in prezent 35 de avocati. Domeniile principale de activitate sunt finantarile, piata de capital, restructurarile si insolventa, fuziunile si achizitiile, concurenta, dreptul muncii, litigiile si arbitrajele, iar intre sectoarele de afaceri - energia, telecomunicatiile, real-estate-ul si farma.

Fuziunile si achizitiile in care RTPR a oferit consultanta:

• Banco Commercial Portugues (Millennium bcp), in oferta de preluare a BCR, cea mai mare banca din Romania;

• Consortiul condus de PricewaterhouseCoopers, care a acordat servicii de consultanta Statului roman in legatura cu privatizarea Electrica Muntenia Sud SA, cea mai mare companie de distributie de energie electrica din Romania;

• Advent International Corporation, in legatura cu achizitia unui pachet majoritar de actiuni in Centrul Medical Unirea (CMU), unul dintre cele mai mari lanturi de clinici medicale private autohtone, de la fondul de private equity 3i si fondatorii acestei afaceri, intr-un proces competitiv de vanzare-cumparare.

In domeniul financiar-bancar, RTPR Allen & Overy a lucrat pentru:

• Citibank NA Londra si ING Bank NV in acordarea unui credit sindicalizat in valoare de 500 de milioane de dolari catre RCS&RDS SA;

• O institutie financiara internationala, in legatura cu un imprumut de 180 de milioane de dolari catre Alro SA;

• A&D Pharma Group, pentru refinantarea creditelor bancare existente, in valoare totala de 100 de milioane de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri