ôRomania, o piata cu potential!ö. Astfel si-au spus unii dintre cei mai cunoscuti producatori internationali de medicamente. De aceea, in ultimii ani, ei si-au deschis reprezentante la Bucuresti. Industria de profil a evoluat, astfel ca acum producatorii locali sunt cei care cauta noi piete de desfacere.

Anul viitor, numarul tarilor in care medicamentele romanesti se vor afla pe rafturile farmaciilor va creste. Antibiotice Iasi, spre exemplu, pe langa reprezentarea prin parteneri straini, vrea sa aiba o prezenta directe pe anumite piete de interes strategic. Prin urmare, producatorul vizeaza deschiderea a inca doua reprezentante, una cu sediul in Polonia si una in Ungaria. ôPrezenta directa in aceste tari este necesara in contextul integrarii in Uniunea Europeana si al conditiilor specifice impuse pentru accesul si inregistrarea medicamentelor pe pietele respectiveö, spune Ioan Nani, director general al companiei. ôDecizia face parte din strategia companiei de dezvoltare a exporturilor in urmatorii ani. Aceasta prevede acordarea unei atentii sporite pietei europeneö, completeaza el.

In prezent, Antibiotice Iasi are o reprezentanta la Moscova, responsabila cu urmarirea activitatii de export in zona, astfel ca vanzarile corespunzatoare acestei regiuni au atins in acest an valoarea de 1,5 milioane de dolari. Valoarea totala a exporturilor realizate in 2005 de Antibiotice Iasi se cifreaza la opt milioane de dolari, prognoza pentru anul viitor indicand o crestere de 25%.

Sursa: http://www.capital.ro/index.php?a=22453&shift=1