Grup Feroviar Roman (GFR), controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, a castigat licitatia care s-a derulat pe parcursul a aproape un an de zile, la care au participat operatori feroviari atat din Romania, cat si din strainatate, privind preluarea activitatii de transport feroviar din cadrul grupului Rompetrol.
GFR, parte a Grampet Grup, a achizitionat intreg parcul de material rulant utilizat de Rompetrol Logistics (RPL), preluand circa 350 de salariati ai RPL implicati in activitatea de transport feroviar si manevra. In urma transferului catre GFR, salariatii RPL vor beneficia de aceleasi conditii si drepturi, contractul de munca ramanand neschimbat.

Contractele de servicii de transport feroviar au fost incheiate de GFR cu societatile din grupul Rompetrol pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea de prelungire cu inca doi ani.

"Proiectul dezvoltat impreuna cu GFR este unul dintre pasii importanti in procesul de optimizare a afacerilor initiat de Grupul Rompetrol. Prin aceste masuri ne propunem sa eficientizam fluxul financiar in companiile grupului, sa dezvoltam o structura de afaceri mai putin complexa si sa reducem costurile pana la un nivel optim", afirma Titov Buzescu, vicepresedinte al diviziei de retail a Grupului Rompetrol.

Printre clientii GFR se mai numara OMV Petrom, ArcelorMittal, Conpet, Lukoil si Compania Nationala a Huilei. In Romania, Grampet Grup detine fabrica de reparatii vagoane Remar Pascani, companiile Reva Simeria si societatea Transbordare Vagoane Marfa (TVM) de pe ecartamentul ex-sovietic pe ecartamentul european. GFR controleaza un parc de peste 13.500 de vagoane si 280 de locomotive.

"Aceasta tranzactie consolideaza pozitia de lider a GFR pe principala sa piata de activitate, cea a transporturilor petroliere", a declarat omul de afaceri Gruia Stoica (foto), proprietarul Grampet.

Tranzactia va influenta pozitiv si operatorii Grampet din Bulgaria si Ungaria.

"Este inca un pas pe care il facem pentru a deveni cel mai important operator feroviar din sud-estul Europei", a spus Stoica.
Contractele de servicii de transport feroviar au fost incheiate de GFR cu societatile din grupul Rompetrol pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea de prelungire cu inca doi ani.

Prin parteneriatul cu GFR Rompetrol vizeaza optimizarea afacerilor, potrivit grupului petrolier.

In ultimii ani, Grampet Grup a facut investitii substantiale in sase tari din Europa de Sud-Est, atat pe segmentul operatorilor privati de cale ferata, cat si in zona constructiilor, modernizarilor si reparatiilor de material rulant.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri