Investitiile producatorilor romani de generice, cifrate pana acum la peste doua miliarde de euro, se vor majora in 2011 cu cel putin 50 de milioane de lei (circa 12 mil. euro), potrivit membrilor Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR).
"Introducerea in fabricatie a moleculelor originale a caror perioada de protectie sub patent a expirat, dezvoltarea facilitatilor de productie autohtone sau investitiile in forta de munca se vor afla in continuare pe agenda companiilor farmaceutice locale", se precizeaza intr-un comunicat de presa transmis de asociatie.

Anul viitor sunt bugetate investitii care vor cumula cel putin 50 milioane de lei la nivelul membrilor APMGR. In prezent, din asociatie fac parte companiile farmaceutice producatoare si importatoare Actavis, Antibiotice, Biofarm, Egis, Gedeon Richter, Labormed, Sandoz, Terapia Ranbaxy, Teva si Zentiva.

Medicamentele generice sunt acele medicamente iesite de sub protectia patentului/copii ale celor orginale (medicamente princeps), cu care sunt echivalente din punctul de vedere al compozitiei si al efectelor terapeutice.

Daca in 2009 la nivelul APMGR au fost disponibilizati aproximativ 500 de angajati si s-au inregistrat peste 1.000 de ore de somaj tehnic, in 2011 se anticipeaza ca la nivelul APMGR se vor inregistra cel putin 250 noi locuri de munca, iar numarul anagajatilor din industriile conexe se va majora cu un factor de multiplicare de opt ori.

„Membrii APMGR au echilibrat balanta comerciala externa, in 2010, cu 400 milioane de de lei. Anul viitor, exporturile legitime de medicamente, cumulate la nivelul APMGR se estimeaza ca se vor majora cu 10%. In prezent, produsele farmaceutice realizate de companiile farmaceutice din Romania sunt exportate in peste 60 de state, fapt ce atesta calitatea incontestabila a acestora”, declara Stephen Stead, vicepresedinte APMGR.

Citeste si:

Consumul de medicamente generice va genera economii de 238 mil. euro in 2011



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri