Omul de afaceri Iustin Paraschiv isi propune ca pana la finalul anului sa atinga o cifra de afaceri de peste 15 milioane de lei din afacerea Pajo Holding, business demarat in urma cu 4 ani cu activitati in domeniul agriculturii si cresterea bovinelor.

Investitia totala in ferme se ridica dupa cei peste patru ani de activitate la aproximativ 16 milioane de lei.

La 9 luni, fermele situate langa orasul Mizil numarau aproximativ 1.600 de animale, iar pana la sfarsitul anului vor atinge pragul de 2.000 de capete. Furajarea bovinelor in cazul Pajo Holding este asigurata integral din productia proprie a grupului.

Pentru 2011, Pajo Holding si-a propus sa sustina crescatorii mici din zona Prahova, Buzau, Ialomita, Vrancea, Braila, pentru a realiza reconversia de la cresterea vitelor de lapte la cresterea bovinelor pentru carne. “Suntem dispusi sa ajutam financiar micii fermieri, mai mult, sa le garantam acestora contractual ca vom lua viteii de la ei. Motivul unei reconversii dinspre productia de lapte spre cresterea bovinelor pentru carne este foarte simplu: pretul laptelui este foarte scazut in Europa, importul fiind o solutie mai profitabila. Aceasta situatie este generata de unele state europene care reusesc sa ofere avantaje economice producatorilor de lapte”, declara Iustin Paraschiv.

In prezent, grupul achitizioneaza o parte din animale din zonele Ardeal si Banat.

Grupul de firme detinut de familia Paraschiv a incheiat 2009 cu o cifra de afaceri de aproximativ 150 de milioane de euro si are afaceri in domeniul agro-zootehnic, trading. Cea mai importanta companie a grupului este producatorul si retailerul Ana si Cornel, infiintat in 1994. Grupul de firme detine o retea proprie de 100 magazine in Valcea, Dolj, Gorj, Hunedoara, Olt, Prahova, Bucuresti, Ialomita, Vrancea, Bacau.

Grupul numara peste 2.000 de angajati la jumatatea acestui an. Printre companiile membre se numara si Carmistin Ladrisi Grup si Avicarvil.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Fermierii vor primi bani de la stat ca sa angajeze tineri someri