Samus Mex, compania lui Dan Sucu, isi majorareaza capitalul cu 17,2 mil. lei

Actionarii Samus Mex (SAMU) din Dej, firma controlata de omul de afaceri Dan Sucu, au aprobat majorarea capitalului cu 17,2 milioane lei, la 33,2 milioane lei, prin compensarea unor creante sau prin aport in numerar, pentru reducerea gradului de indatorare al producatorului de mobila, scrie Mediafax.

"Motivatia majorarii capitalului social este reducerea gradului de indatorare al societatii cu circa 4 milioane de euro, respectiv reducerea datoriilor catre furnizori, a datoriilor catre diversi creditori, precum si diminuarea creditelor bancare, ceea ce ar conduce la o scadere a cheltuielilor financiare anuale ale societatii si ar avea ca rezultat o imbunatatire a indicatorilor economico- financiari", scrie intr-un comunicat al firmei transmis pietei Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti.

Pentru suplimentarea capitalului, firma va emite 172 milioane de actiuni noi cu o valoare nominala de 0,1 lei. Daca toate actiunile vor fi subscrise, capitalul firmei va creste de la 16 milioane lei la 33,2 milioane lei.

Noile titluri pot fi subscrise in termen de o luna de la data publicarii deciziei actionarilor in Monitorul Oficial. Actiunile ramase nesubscrise la finalul perioadei vor fi anulate.

Totodata, actionarii au aprobat un plafon maxim de indatorare pentru anul viitor, de 11,5 milioane euro, daca majorarea de capital se va realiza cu valoarea programata.

Suma de 8,1 milioane euro este destinata pentru finantarea activitatii curente, iar 3,3 milioane euro sunt programate pentru credite destinate investitiilor.

Actionarii au imputernicit conducerea Samus Mex sa solicite de la EximBank o garantie de maxim 2,7 milioane euro.

Samus Mex a inregistrat in primele noua luni afaceri de 14,5 milioane lei, in scadere cu 10% fata de aceeasi perioada din 2009, cand rulajul a totalizat 16,2 milioane lei. Totodata, pierderile au urcat cu 29%, de la 3,4 milioane lei la 4,4 milioane lei.

Potrivit celor mai recente raportari, proprietarul grupului Mobexpert, Dan Sucu, detine 88,9% din actiunile Samus Mex.

Cea mai recenta tranzactie cu titlurile firmei a fost realizata la 22 decembrie, cand pretul a crescut cu 8,33%, la 0,013 lei. La aceasta cotatie, firma are o capitalizare de 2 milioane lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Un mare retailer reciclează produsele de îngrijire personală și a locuinței
Setari Cookie-uri