Grupul InterAgro, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae, va inchide intre 15 februarie-30 aprilie alte trei combinate, dupa ce la finele anului 2010 a oprit alte doua unitati, si va concedia 5.700 de angajati, circa 63% din total, pentru ca nu mai primeste gaze exclusiv din productia interna.
"Regret decizia pe care au luat-o specialistii grupului Interagro. Din pacate, legile economice sunt implacabile: cand costurile de productie depasesc preturile de vanzare ale unui produs, firma se inchide! Imi pare rau pentru cei circa 5.700 de angajati care vor deveni someri, mai ales ca aceste combinate sunt amplasate in zone monoindustriale, iar productia de aici sustinea, practic, intreaga activitate din orase", a declarat Ioan Niculae (foto), citat de Mediafax.

Combinetul Ga Pro Co Savinesti va fi inchis la 15 februarie, iar 90% din angajati vor fi disponibilizati, Amurco Bacau va fi inchis in 1 martie, Donau Chem Turnu Magurele la 1 aprilie, iar Chemgas Slobozia la 30 aprilie.

La 7 noiembrie grupul a inchis combinatul NitroPoros Fagaras, iar la 8 decembrie a sistat activitatea Viromet Victoria.

Ioan Niculae controleaza peste 25 de companii in industria chimica, in cea alimentara, agricultura sau turism si are 9.000 de angajati.

Grupul a inceput operatiunile de inchidere controlata a combinatelor de ingrasaminte chimice NitroPoros Fagaras si Viromet Victoria, precum si procedurile birocratice pentru trimiterea in somaj definitiv a 90% dintre angajatii de la Nitroporos si 70% dintre cei ai Viromet Victoria.

Ponderea costrilor de achizitie a gazelor naturale reprezinta aproape 70% din costurile totale. InterAgro sustine ca intre octombrie 2010 si ianuarie 2011 pretul gazului metan a crescut cu peste 55%.

Grupul precizeaza ca a luat aceasta decizie din cauza pierderilor majore determinate de noile politici in domeniul gazelor naturale promovate de autoritati, nominalizand, printre altele, neprelungirea prevederilor Legii 332/2009, prin care consumatorii care indeplineau conditiile si se declarau intreruptibili in situatii de urgenta puteau achizitiona gaze doar din productia interna, la preturi mai mici decat cele din import.

Cele mai recente investitii ale lui Ioan Niculae

- omul de afaceri va deschide in luna ianuarie o sera la Zimnicea, in care va investi circa 10 milioane de lei;

- miliardarul s-a apucat si de afaceri cu vin si napolitane, in urma unei investitii de circa noua milioane de euro;

- Ioan Niculae are preconizate investitii de 72 milioane de euro pentru construirea unor centrale electrice in cogenerare pe platforme industriale situate in diverse zone ale tarii, din Muntenia, Moldova sau Transilvania;

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri