VEZI ce ocupatii noi au aparut in COR

HR Management Club, asociatia profesionistilor in resurse umane din Romania, anunta introducerea a opt noi ocupatii in Codul Ocupatiilor din Romania (COR).

Cele opt ocupatii vor fi publicate in Monitorul Oficial, partea I, prin ordinul comun al Ministrului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si al Presedintelui Institutului National de Statistica si includ urmatoaarele pozitii:

1. Director resurse umane
2. Consultant in resurse umane
3. Specialist in formare
4. Specialist in recrutare
5. Specialist in compensatii si beneficii
6. Specialist in dezvoltare organizationala
7. Consultant intern in resurse umane
8. Specialist in relatii de munca

Acest proiect face parte din programul “Parteneriat pentru dezvoltarea domeniului resurselor umane” cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 ( POSDRU/41/3.3/G/17900), implementat de HR Club in anul 2010 si este rezultatul grupului de lucru axat pe probleme de “Legislatie si COR” format din membri voluntari ai HR Club.

„Aceste ocupatii au devenit oficiale, cu atat mai mult cu cat ele existau de mult timp pe piata fara a putea fi incadrate ca atare. Mai mult, la HR Club noi avem convingerea ca acest demers era de datoria noastra si ne bucuram ca l-am finalizat cu bine”, declara Csaba Gergely (foto), presedintele HR Club.

Pana la publicarea in Monitorul Oficial, aceste ocupatii vor avea coduri provizorii, astfel, ocupatia director de resurse umane va avea codul 121033 si va fi inclusa in grupa de baza 1210 „Directori generali, directori si asimilati”. Celelalte sapte ocupatii vor fi incluse in Grupa de baza 2412 si vor avea drept coduri de identificare - consultant in resurse umane (241223), specialist in formare (241224), specialist in recrutare (241225), specialist in compensatii si beneficii (241226), specialist in dezvoltare organizationala (241227), consultant intern in resurse umane (241228), specialist in relatii de munca (241229).

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri