Comisia Europeana (CE) a autorizat o schema de ajutor de stat de 57,7 milioane euro, cofinantata din fonduri europene, elaborata de Ministerul Economiei pentru sprijinirea investitiilor Transelectrica si Transgaz in extinderea si modernizarea retelelor de transport al electricitatii si gazelor.
"Ajutoarele de stat se vor acorda sub forma de alocari financiare nerambursabile, atat din fonduri comunitare, cat si din fonduri nationale. Bugetul total al schemei este de 57,7 milioane euro, din care 88% reprezinta alocari din Fondul European de Dezvoltare Regionala", se arata intr-un comunicat al Consiliului Concurentei.

Beneficiarii acestui proiect care va fi derulat pana in 2013 sunt operatorii sistemelor nationale de transport al energiei si gazelor, respectiv Transelectrica (TEL) si Transgaz Medias (TGN).

"Prin aceasta schema de ajutor de stat se urmareste sustinerea investitiilior in retelele de transport al energiei si al gazelor, astfel incat sa se reduca pierderile, sa creasca securitatea in furnizare si sa se evite situatiile de criza si, binenteles, sa se atinga standarde ridicate de calitate spre beneficiul tuturor consumatorilor", a declarat, in comunicat, presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.

Transelectrica si Transgaz sunt controlate de stat, prin intermediul Mininsterului Economiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri