A&D Pharma, cel mai mare grup farmaceutic de pe piata locala, a anuntat ca a semnat un acord pentru un imprumut de 150 de milioane de euro aranjat de bancile Erste Group, BCR si Unicredit Tiriac.

Noul acord a fost semnat pe data de 16 decembrie 2010 si a intrat in vigoare pe 29 decembrie, fiind scadent la 16 decembrie 2013.

"Imprumutul a fost acordat A&D Pharma si subsidiarelor sale din Romania pentru refinantarea creditului de 100 de milioane de euro si pentru alte proiecte corporative", potrivit unui comunicat remis Bursei din Londra.

Creditul in valoare de 100 de milioane de euro a fost contractat in vara lui 2009 de la un consortiu de cinci banci finantatoare. Bancile finantatoare, fiecare cu o participare de cate 20 de milioane de euro, au fost Banca Comerciala Romana, BRD – Groupe Societe Generale, Citibank Europe, RBS Bank Romania si Unicredit Bank Austria.

Titlurile A&D Pharma se tranzactioneaza pe bursa londoneaza din octombrie 2006, sub forma de GDR-uri (Certificate Globale de Depozit), instrumente emise de catre o banca depozitara care, anterior emiterii lor, a achizitionat un pachet de actiuni ale societatii.

Managementul A&D Pharma a anuntat in decembrie anul trecut ca intentioneaza sa se delisteze de la Bursa din Londra, ultima zi de tranzactionare urmand a fi pe 28 februarie 2011.

Motivele propunerii de delistare sunt lichiditatea "foarte limitata" a GDR-urilor si costurile financiare si de timp ale managementului pentru a intretine activitatile curente pe care listarea le presupune.

Grupul farmaceutic a inregistrat, in primele noua luni ale anului 2010, o crestere cu 32% a vanzarilor consolidate in euro, pana la 482,2 milioane de euro, respectiv un avans de 27% in moneda nationala.

In Romania, A&D Pharma are trei divizii: lantul de farmacii Sensiblu, distribuitorul Mediplus si divizia Marketing & Sales. Anul trecut, grupul inregistrat in Olanda a intrat si pe piata serviciilor medicale private, operand in prezent un lant de patru clinici medicale, toate amplasate in Capitala.

Citeste si:

Ce nu a mers pentru A&D Pharma pe Bursa din Londra?


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
BCR, pe pierdere in primul semestru din 2019. Care este cauza?