In anul 2010, au fost declansate 23 investigatii pentru posibile practici anticoncurentiale, din care 19 (82,6%) din initiativa Consiliului Concurentei. Din cele 23 de investigatii, 14 (61%) sunt deschise pe piete locale prin intermediul Inspectoratelor Teritoriale ale Consiliului Concurentei.

De asemenea, in 2010 au fost declansate 3 investigatii de cunoastere a pietei (anchete sectoriale), sectoarele selectate pentru analiza fiind lucrari de constructii de drumuri si autostrazi, producerea, transportul, distributia si furnizarea energiei termice in municipiul Bucurest si a serviciilor de transport public local de persoane prin curse regulate in trafic judetean, in regiunea Sud-Est.

Consiliul Consurentei a finalizat 18 investigatii (din care 11 mai vechi de 3 ani), fata de 6 in anul 2009. Au fost finalizate si 2 investigatii utile pentru cunoasterea pietei (anchete sectoriale), in timp ce in 2009 au fost finalizate 3 anchete sectoriale.

Din cele 18, sase s-au finalizat cu sanctiuni pentru intelegeri tip cartel (fata de una in 2009 - scolile de soferi) si una pentru abuz de pozitie dominanta.