Operatorul de servicii medicale private Centrul Medical Unirea (CMU) a contractat trei credite de la Raiffeisen Bank totalizand 18,32 milioane de euro, pentru extinderea retelei cu un spital si trei policlinici, precum si pentru investitii in dezvoltarea portofoliului de servicii.
"Sunt credite luate pentru dezvoltarea retelei noastre atat in Bucuresti, cat si in tara. Vorbim aici de inceperea lucrarilor la cel de-al saselea spital din retea, care va fi in afara Bucurestiului, si deschiderea a trei policlinici in Capitala in acest an", a declarat directorul general al companiei, Wargha Enayati (foto), citat de Mediafax.

Reteaua CMU este formata in prezent din patru spitale in Bucuresti, respectiv CMU Dorobanti, CMU Arcul de Triumf, maternitatea CMU Regina Maria, Euroclinic, si unul in Brasov si 23 de policlinici.

Enayati a adaugat ca o parte din suma imprumutata va fi investita in 2011 pentru dezvoltarea serviciilor medicale oferite de CMU, prin achizitia de aparatura si angajarea de personal medical.

"De la preluarea de catre Advent suntem intr-un pas alert de dezvoltare. Vrem sa extindem serviciile medicale, printre care cele de imagistica interventionala, de urologie, transplant, chirurgie. Vrem ca pacientii romani sa nu mai fie nevoiti sa plece in alte tari pentru a-si rezova probleme de sanatate si sa se poata trata in tara. De asemenea, ne dorim sa dezvoltam campusul medical din Baneasa", a mai spus Enayati.

Potrivit acestuia, CMU vrea sa-si dubleze in acest an personalul medical angajat in retea. In prezent, 1.000 de medici lucreaza pentru companie.

Enayati a precizat ca cele trei credite au fost contractate pe o perioada de peste cinci ani.

CMU a anuntat la jumatatea lunii septembrie a anului trecut preluarea spitalului si clinicilor Euroclinic de la grupul Eureko. Reteaua Euroclinic era formata la momentul preluarii dintr-un spital privat, trei policlinici si un laborator.

Furnizorul de servicii medicale private mai detine 50% din actiunile bancii de celule stem Stem-Health Unirea din Bucuresti, restul titlurilor fiind ale grupului elen Hygeia.

CMU, cu afaceri estimate la 30 milioane de euro in 2010, vrea sa isi dubleze cifra de afaceri in urmatorii doi-trei ani.

Fondul de investitii Advent International a preluat 80% din actiunile CMU in martie 2010, valoarea tranzactiei depasind 40 milioane de euro. Restul de 20% din actiunile companiei sunt detinute de fondatorul acesteia, medicul cardiolog Wargha Enayati, care avea inainte de tranzactie aproximativ 51% din titluri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri