Casa de avocatura Kinstellar a oferit consultanta juridica producatorului american de componente auto Inteva Products, parte a Renco Group, in cadrul achizitiei operatiunilor din Europa Centrala si de Est a unui alt producactor auto nord american, ArvinMeritor.

Tranzactia s-a ridicat la peste 27 milioane de dolari.

ArvinMeritor, cu o prezenta in 24 de tari si listata la bursa din New York, produce sisteme integrate, module si componente pentru industria auto. Compania detine in Romania, la Salonta, o facilitate de productie macarale, cabluri, incuietori si sisteme automatice pentru geamuri auto pentru fabrica Dacia.

“Continuam sa fim implicati in tranzactii care privesc consolidare domeniului auto, unul dintre domeniile efevescente din aceasta perioada”, a spus Razvan Popa, coordonatorul departamentului Corporate / M&A al Kinstellar in Bucuresti, care a condus echipa de avocati romani care au lucrat in cadrul acestui proiect.

Anul trecut, casa de avocatura, a oferit consultanta producatorului american de componente auto Johnson Controls in cadrul achizitiei companiei germane C Rob. Hammerstein Group (CRH), specializata in productia de structuri din metal pentru scaune si alte mecanisme.

Inteva Products, cu o traditie de peste 135 in producerea de componente auto de interior si electronice, detine 43 de fabrici in 18 tari, fiind este unul dintre cei mai importanti furnizori pentru marile companii auto din lume.

Firma de avocatura Kinstellar, formata in urma inchiderii birourilor din Budapesta, Bratislava, Praga si Bucuresti ale firmei britanice Linklaters, a asistat cele mai valoroase tranzactii, pe baza datelor din primul semestru din 2010. Casa de avocatura a lucrat la 5 tranzactii in valoare de 576,3 milioane de dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ce avocati au asistat MFP la preschimbarea titlurilor de stat