Retailerul suedez de imbracaminte H&M (Hennes&Mauritz) va deschide primele locatii din Romania in luna martie a acestui an, planurile vizand inaugurarea a sase astfel de magazin in primul semestru din 2011. In plus, compania intentioneaza sa mai angajeze pana la finalul anului minimum 300 de persoane.
Primul magazin H&M din Romania va fi deschis in luna martie in mall-ul AFI Palace Cotroceni, urmand ca alte magazine sa fie inaugurate in cursul anului in centrele comerciale Bucuresti Mall, Unirea Shopping Center, Plaza Romania si Baneasa Shopping City din Bucuresti, precum si in proiectele Iulius Mall din Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara.

Alte magazine mai sunt asteptate in Brasov si Constanta, in prima faza fiind anuntate 10 unitati H&M. Magazinul din Cotroceni va fi amplasat pe doua etaje, la fel ca si unitatea care urmeaza sa fie deschisa in Baneasa Shopping City.

“Avem un singur scenariu in jurul caruia ne concentram eforturile, indiferent de tara in care ne extindem – moda si calitate la cel mai bun pret. Vom deschide 6 locatii in prima jumatate a anului. Cand inauguram noi magazine luam in considerare o serie de factori printre care numarul de clienti, locatiile de business si mediul de afaceri. Consideram ca Romania se afla intr-un moment potrivit pentru intentiile noastre de dezvoltare, indiferent de criza economica”, a declarat, pentru wall-street.ro, Pernilla Halldin, purtator de cuvant in cadrul H&M.

Potrivit acesteia, pana la inceputul anului au fost recrutati aproximativ 100 de angajati pentru magazinele din Romania. In acest an, compania va continua procesul de selectie, intentionand sa recruteze minimum 300 de noi angajati in functie de strategia de dezvoltare.

Compania a inceput procesul de recrutare in luna octombrie a anului trecut pentru middle management, primele pozitii disponibile fiind cele de manager de departament, cash officer responsible, manager de magazin sau responsabil visual merchandising.

Intrucat magazinele H&M au suprafate de peste 1.000 mp, depasind astfel media inchiriata de un retailer intr-un centru comercial, chiriile negociate au coborat sub nivelul pietei. [Cititi si Retailerii ies din hibernare: In 2011 se da startul marilor extinderi]

In primele noua luni ale anului trecut, chiriile centrelor comerciale din Bucuresti s-au stabilizat sau in unele proiecte au inregistrat o usoara crestere, in prezent situandu-se intre 60-80 euro/mp/luna fata de nivelul de 60-75 euro/mp/luna raportat in trimestrul al doilea, potrivit celui mai recent raport al consultantului imobiliar Jones Lang LaSalle.

Compania Hennes&Mauritz AB (H&M) a fost infiintata in 1947, in Vasteras, Suedia. H&M, al treilea mare retailer la nivel mondial, dupa grupul american Gap si Inditex din Spania, detine 2.000 de magazine si 74.000 de angajati. Cea mai mare piata este Germania, urmata de Marea Britanie si Suedia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri