Un grup de actionari minoritari ai A&D Pharma, care se opune delistarii companiei de la Bursa din Londra, a depus o sesizare la un tribunal din Olanda, unde este inregistrat retailerul farmaceutic, pentru declansarea unei investigatii care sa opreasca retragerea de la tranzactionare, informeaza Mediafax.

Sesizarea a fost depusa la Curtea de Apel din Amsterdam, potrivit unui comunicat al A&D Pharma.

Grupul de detinatori de certificate globale de depozit, reprezentand actiuni ordinare ale companiei, a informat anterior conducerea, printr-o scrisoare, ca operatiunea este in detrimentul intereselor actionarilor minoritari si si-au rezervat dreptul de a initia proceduri juridice pentru a impiedica delistarea.

Pe 17 decembrie, A&D Pharma a anuntat ca a convocat, pentru 31 ianuarie, o adunare generala extraordinara a actionarilor, pentru aprobarea delistarii. Decizia de retragere a actiunilor de la tranzactionare a fost luata la patru ani dupa ce compania s-a listat pe piata principala a bursei din Londra. La acel moment, compania era evaluata la 400 milioane euro. In prezent, valoarea companiei este de 190 milioane euro.

Conform convocatorului companiei, listarea la Bursa din Londra s-a facut in speranta obtinerii de lichiditati, dar aceasta actiune s-a dovedit a fi fara succes. 28 februarie 2011 ar urma sa fie ultima zi in care actiunile A&D Pharma se tranzactioneaza pe Bursa din Londra, potrivit calendarului delistarii transmis de companie Bursei din Londra.

Grupul farmaceutic A&D Pharma cuprinde patru divizii, cea de retail -Sensiblu, distribuitorul Mediplus, divizia de servicii medicale Anima si A&D Pharma Marketing&Sales.

A&D Pharma este inregistrata in Olanda si listata, din 2006, pe bursa de valori de la Londra.

Actionarul majoritar al A&D Pharma, cu o participatie de 59%, este compania Sograno, inregistrata in Olanda si detinuta de Michel Eid, Ludovic Robert, Roger Akoury si Walid Abboud, 34% din titluri sunt tranzactionate pe bursa de la Londra, iar restul de 7% din actiuni este impartit intre fosti directori executivi ai grupului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cazul Sorina: Curtea de Apel respinge cererea de suspendare a adoptiei