Retailerul austriac de mobila Kika va incepe in aceasta primavara, la Constanta, constructia celui de-al doilea magazin din Romania, in care va investi 30-35 milioane euro, si cauta un spatiu pentru o alta unitate, in Bucuresti, a declarat Lars Lund, seful Kika Romania, potrivit Mediafax.

Magazinul din Constanta va fi deschis la inceputul anului viitor, a afirmat country managerul Kika.

Retailerul de mobila a deschis langa Bucuresti, la finele anului 2008, primul magazin din Romania, investitie estimata la 31 milioane euro. Magazinul are o suprafata totala de 27.000 de metri patrati, din care 15.000 mp reprezinta spatii de vanzare si 12.000 mp depozite.

La inaugurarea magazinului reprezentantii companiei din Austria au anuntat ca unitatile urmatoare vor fi de dimensiuni mai reduse, cu spatii de vanzare de pana la 10.000 mp.

Lund sustine ca vanzarile Kika Romania din anul financiar in curs, care se va incheia la 31 martie, sunt mai mari cu 7% fata de perioada similara a anului trecut.

Legat de prognoza pentru 2011, reprezentantul Kika Romania a spus ca isi doreste o crestere, dar a precizat ca in acest moment compania se afla in faza de elaborare a bugetului.

El a afirmat ca avansul slab al vanzarilor a fost determinat in principal de incertitudinea privind intentiile autoritatilor legate de TVA, salarii si impozitul pe profit. Pe de alta parte, factorii care au influentat pozitiv vanzarile au fost focalizarea pe noi categorii de produse si actiunile de promovare.

"Piata de mobila va continua sa creasca usor in acest an. Pe perioada crizei, oamenii au petrecut mai mult timp acasa si au descoperit ca este indicat sa ai un ambiant placut. In momentul in care consumatorii vor avea mai multe resurse disponibile, vanzarile se vor majora cu certitudine", a afirmat Lund.

El a mai spus ca este foarte important ca in aceasta perioada autoritatile sa nu ia masuri imprudente, care sa creeze panica in piata. Astfel, potrivit sursei citate, implicarea in dinamizarea retailului va genera mai multi bani la buget din taxele colectate si TVA.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Banca de Alimente devine Banca pentru Altcineva: ce poti dona