Volumul vanzarilor de bere SABMiller in Romania a stagnat in ultimele trei luni ale anului trecut, comparativ cu perioada similara din 2009, pe o piata in scadere, in timp ce la nivel de grup a crescut cu 3%, potrivit datelor companiei, noteaza Mediafax.
Volumele au stagnat, de asemenea, la nivel european in al treilea trimestru al anului financiar 2010-2011, incheiat pe 31 decembrie 2010, se arata intr-un comunicat al SABMiller. Si in Polonia vanzarile s-au situat la acelasi nivel cu cel din 2009, pe o piata in curs de stabilizare.

In Rusia, volumele au scazut cu 7%, comparativ cu ultimele trei luni din 2009, cand vanzarile au avansat cu 34% inaintea unor cresteri substantiale de taxe. Pe piata din Cehia, vanzarile au coborat cu 7%, afectate de reducerea cheltuielilor populatiei.

In Marea Britanie si Ucraina, insa, vanzarile au crescut semnificativ in volum. In Ucraina, avansul a fost sustinut de imbunatatirea conditiilor economice si de lansarea unor branduri premium.

In primele noua luni ale anului financiar 2010/2011, volumul vanzarilor de bere ale SABMiller, la nivel de grup, au inregistrat o crestere organica de 2%.

"Continua imbunatatire a conditiilor economice pe multe dintre pietele noastre emergente a sustinut performantele volumelor", mentioneaza comunicatul.

Veniturile grupului au crescut organic cu 6% in perioada octombrie-decembrie 2010. SABMiller noteaza ca a beneficiat de costuri mai mici la anumite materii prime si a continuat sa investeasca selectiv in branduri si operatiuni. Performanta financiara a fost conforma cu asteptarile grupului.

SABMiller este prezent pe piata romaneasca prin intermediul companiei Ursus Breweries, care detine patru unitati de producere a berii la Timisoara, Cluj-Napoca, Buzau si Brasov. Totodata, grupul a achizitionat in ianuarie 2009, prin Ursus Breweries, producatorul Bere Azuga.

Ursus a anuntat in noiembrie anul trecut ca va inchide fabrica din Cluj, din cauza costurilor mari de operare si a scaderii pietei berii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri