RWE a renuntat la un parc eolian in Dobrogea din cauza ca nu a obtinut avizele de constructie, a declarat directorul de proiecte eoliene pentru Sud-estul Europei si Turcia din cadrul grupului german, Karin Canta, potrivit Mediafax.

"Ieri (luni - n.r.) RWE a vandut inapoi catre Sabloal participatia de 90% pe care o avea in proiectul eolian de 147 MW de la Mihai Viteazu, din cauza ca aceasta firma nu a reusit sa obtina avizele de constructie necesare. Pe langa asta mai era si problema dreptului de proprietate asupra terenurilor", a afirmat Canta, prezenta la un seminar pe teme de energie.

RWE a preluat de la firma Sabloal din Oradea participatia la acest proiect in decembrie 2009.

Potrivit lui Canta, grupul german nu va renunta la intentia de productie a energiei in turbine eoliene si este interesat si de achizitia unor microhidrocentrale.

"Avem negocieri pentru preluarea a doua proiecte eoliene in Dobrogea si Galati", a mai spus Canta.

Grupul german participa si la proiectul de constructie a reactoarelor nucleare 3 si 4 de la centrala de la Cernavoda, insa potrivit unor surse apropiate proiectului RWE si-ar putea anunta, saptamana viitoare, retragerea din aceasta investitie, participatia sa urmand sa fie preluata de compania de stat Nuclearelectrica.

Afla aici care sunt etapele demararii unei investitii intr-un parc eolian:

Morisca birocratiei se invarte greu. In Romania, ai nevoie de 85 de avize pentru un parc eolian. In Bulgaria, doar de 3


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
O masina rara, pe strazile din Romania. Apartine unei doamne