Uniunea Generala a Industriasilor din Romania 1903 (UGIR 1903), condusa de Ioan Cezar Coraci, semneaza opt contracte colective de munca la nivel de ramura pentru 2,25 de milioane de salariati.

De asemenea, Confederatia Patronala din Industria Romaniei (CONPIROM), al carei presedinte este omul de afaceri Vasile Turcu, unul dintre actionarii clubului de fotbal Dinamo Bucuresti, semneaza zece contracte, pentru circa 920.000 de salariati, in vreme ce Alianta Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR) condusa de George Constantin Paunescu, capul familiei care detine publicatiile Evenimentul Zilei, Gazeta de Sud sau postul de televiziune B1TV, semneaza cinci contracte, pentru aproximativ 860. 000 de salariati.

“Eu negociez pentru fiecare dintre cele opt ramuri pe care le reprezint. Contractele colective la nivel de ramura se semneaza perioda si se negociaza perioadic, asa cum se intampla si in cazul contractului colectiv de munca la nivel national”, spune Cezar Coraci (foto), presedintele UGIR 1903.

In Romania exista 12 patronate care spun ca reprezinta mediul de business de pe piata locala.