Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a declarat ca fabrica de condimente construita de compania Supremia Grup este cea mai mare din Romania si prima investitie care va fi inaugurata in zona de dezvoltare a municipiului, zona creata de administratia locala pentru atragerea de investitori.

Hava a spus ca in zona de dezvoltare economica administratia locala acorda investitorilor in folosinta gratuita parcele de teren pentru dezvoltarea unor afaceri daca vor crea un numar important de locuri de munca.

Potrivit edilului, in aceasta zona sunt in constructie alte doua investitii importante din domeniul serviciilor si logisticii.

Supremia Grup a inceput constructia noii fabrici de condimente in 2008, cand a primit in folosinta gratuita un teren in zona de dezvoltare economica a municipiului Alba Iulia.

Citeste si:

La sfarsitul anului trecut, compania a cumparat terenul in suprafata de cinci hectare pentru care a platit Consiliului Local aproape 400.000 de euro.

Compania primise terenul in folosinta gratuita pentru a-si dezvolta investitia, in contract fiind stipulat faptul ca va putea achizitiona parcela daca va realiza investitii de minim cinci milioane de euro, conditie pe care a indeplinit-o.

Reprezentantii companiei Supremia Grup anuntau, in luna decembrie, in momentul in care au cumparat terenul de la Consiliul Local Alba Iulia, ca investitia pentru constructia noii fabrici de condimente se ridica la aproape noua milioane de euro, iar aceasta va crea circa 200 de noi locuri de munca.