Astfel, firmele Rowat si Nordexo Manufacturing, ambele din Bucuresti, vor transfera participatiile de 46,42% si, respectiv, de 32,9%, catre Risata Holdings, se arata intr-un comunicat trimis de Lipomin pietei Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Totodata, firma Letrila Properties Limited, inregistrata in Cipru, va transfera catre Risata Holdings pachetul de actiuni controlat la Lipomin, reprezentand 12,76% din titluri.

Astfel, Risata Holdings va detine 92,09% din actiunile Lipomin.

Actiunile detinute de Rowat, Nordexo Manufacturing si Letrila Properties Limited vor fi mutate sub forma de aport la capitalul firmei Risata Holdings.

Citeste si:

Decizia de majorare a capitalului Risata Holdings a fost luata de cei trei asociati la 22 decembrie, se mai arata in comunicat.

Operatiunea nu a fost, inca, inregistrata la autoritatile competente din Cipru, astfel ca Risata nu a preluat pachetul majoritar de actiuni la Lipomin.

Imbuteliatorul de apa minerala are un capital social de 17 milioane lei, divizat in 8 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 2,1 lei.

Cea mai recenta tranzactie cu titlurile Lipomin a fost realizata luni, cand pretul a crescut cu 4,21%, la 0,99 lei. La aceasta cotatie, firma are o capitalizare de 8 milioane lei.