Consiliul de Administratie al CFR Calatori a aprobat desfiintarea a patru regionale si disponibilizarea a 1.021 de salariati, varianta avizata de Adunarea Generala a Actionarilor, a spus presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Iulian Mantescu, scrie Mediafax.
Iulian Mantescu a declarat ca asteapta ca reprezentantii Ministerului Transporturilor si Insfrastructurii (MTI) sa le inmaneze oficial aceasta decizie si sa se mai poata negocia, astfel incat sa fie disponibilizati mai putini oameni. In caz contrar, sindicalistii ameninta cu "actiuni dure".

"Noi speram sa mai putem negocia, sa ajungem de comun acord la un numar mai mic de salariati care urmeaza sa plece. Daca aceste programe se pun in practica imediat, din a doua jumatate a lunii martie vor fi efectiv disponibilizati acesti oameni. Daca mai amanam si mai negociem aceasta masura va putea fi pusa in practica din aprilie - mai", a spus Mantescu.

Liderul sindical a precizat ca, potrivit avizului AGA, vor fi desfiintate regionalele Constanta, Brasov, Galati si Craiova, urmand ca regionala Constanta sa fie integrata in cea de la Bucuresti, cea de la Brasov in regionala Cluj, regionala Galati in cea de la Iasi, iar regionala Craiova in regionala Timisoara.

Aceasta varianta, insotita de bugetul de venituri si cheltuieli pe 2011, vor fi transmisa Guvernului.

Mantescu si-a exprimat speranta ca discutiile pe care sindicalistii le vor avea cu reprezentantii MTI cu privire la contractul colectiv de munca, care expira la 31 ianuarie 2011, sa poata aduce avantaje salariatilor CFR, astfel incat sa nu le mai fie reduse veniturile actuale, care sunt "oricum foarte mici".

Cealalta varianta de restructurare de la CFR Calatori prevedea disponibilizarea a 923 de angajati si pastrarea tuturor celor opt regionale.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) propune rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli pe 2010 al CFR SA, noua varianta prevazand pierderi de 778,54 milioane lei, mai mici cu 17,7% fata de valoarea estimata initial, de 935 milioane lei, si totodata sub nivelul din 2009.

Noua forma a bugetului, inclusa intr-un proiect de HG, ia in calcul venituri de 2,31 miliarde lei, fata de 1,51 miliarde lei in proiectul aprobat deja de guvern, si cheltuieli de 3,09 miliarde lei, fata de 2,44 miliarde lei.

Cheltuielile cu personalul au ramas nemodificate, respectiv de 946,93 milioane lei, la un numar de 26.000 de angajati, la fel si fondul de salarii (726,08 milioane lei) si castigul mediu lunar al salariatilor (2.337 lei).

De altfel si restul datelor bugetate sunt neschimbate.

"Bugetele de venituri si cheltuieli pe anul 2010 au fost modificate ca urmare a noilor sume alocate de la bugetul de stat sub forma de transferuri, subventii, rate, plati dobanzi si comisioane aferente creditelor externe, programe cu finantare din fonduri externe nerambursabile si rambursabile, transferuri intre unitati ale administratiei publice, bunuri si servicii", se arata in nota de fundamentare a proiectului.

Compania a avut in 2009 pierderi de 924 milioane lei si venituri de 1,33 miliarde lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri